Amenzi de 2.000 de lei și permis suspendat 120 de zile față de un șofer care a depășit pe trecerea de pietoni pe care traversa un copil

La data de 21.06.2024, în mediul on-line au fost promovate imagini video care surprindeau încălcări ale regulilor de circulație săvârșite de către un șofer care a efectuat o depășire în municipiul Suceava pe o trecere de pietoni, evitând în ultimul moment accidentarea unui minor care traversa regulamentar.

Polițiștii Biroului Rutier – Poliția Municipiului Suceava s-au autosesizat, iar din verificările efectuate de către polițiștii rutieri s-a constatat faptul că vineri dimineață, în jurul orei 09:20, un bărbat de 45 ani, din comuna Mitocu Dragomirnei, a condus autoturismul BMW pe str. Gheorghe Doja din direcția Ițcani către Burdujeni, iar în proximitatea intersecției str. Gheorghe Doja cu str. Pictor Dumitru Dacian, a efectuat manevra neregulamentară de depășire, pe trecerea pentru pietoni, a unui autoturism care era oprit pentru a acorda prioritate de trecere unui pieton.

De asemenea în timpul efectuării manevrei neregulamentare șoferul de 45 de ani nu a acordat prioritate de trecere pietonului minor angajat regulamentar în traversarea străzii prin loc permis semnalizat prin indicator si marcaj rutier, obligând pietonul să se oprească din traversare pentru a evita impactul.

Inconștientul care, iată, nu este neapărat un tânăr teribilist, ci un bărbat în toată firea, a fost practic la un pas de a acroșa copilul cu mașina.

Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru săvârșirea contravențiilor prevăzute de art. 101 alin. 3 lit. G și 101 alin. 3 lit. E din OUG195/2002R cu amendă în cuantum de 1.980 lei și suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 zile.

 ”În ultimii ani la nivelul IPJ Suceava au fost dispuse în mod constant măsuri pentru creșterea fermității în ceea ce privește abordarea situațiilor de risc rutier și comportamentele în trafic care pun în pericol siguranța rutieră.

Măsurile preventive privative de libertate au fost aplicate în cazurile de încălcare a legislației penale prin cumul de infracțiuni sau infracțiuni rutiere grave.

Efortul operativ a fost completat și de o colaborare foarte bună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu dar și cu mass-media.

Exploatarea eficientă a surselor deschise a dus la identificarea și sancționarea unor șoferi teribiliști sau care pun în pericol siguranța rutieră.

Facem încă o dată apel la toți participanții la trafic să respecte legislația rutieră.

Mulțumim totodată reprezentanților mass-media și tuturor cetățenilor care aduc în atenția noastră astfel de derapaje comportamentale pentru a putea aplica prevederile legale și a spori astfel gradul de siguranță rutieră„, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Suceava.

 

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Festivalul „Deep in the forest”, ediția a VI-a, la Corlata-Berchișești

Ediția cu numărul VI a Festivalului „Deep in the forest” are loc vineri și sâmbătă, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.