Din cauza terenului accidentat, un echipaj SMURD a avut nevoie de o utilitară 8×8 pentru a coborî un pacient de pe munte

Un echipaj SMURD din cadrul Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus a avut nevoie de o autospecială utilitară 8×8 pentru a coborî un pacient dintr-o zonă accidentată din comuna Brodina. Alarma a fost dată de rudele unui bărbat de 52 de ani, din cătunul Zalomestra. Bărbatul, care suferea de afecțiuni cardiace, a leșinat și a căzut, lovindu-se la cap. Cum drumul de acces spre locuința victimei era șerpuit, accidentat și cu pante abrupte, ambulanța SMURD nu a putut urca, iar echipajul medical a ajuns pe jos. Ulterior, a ajuns și utilitara 8×8, cu ajutorul căreia pacientul a fost transportat pe o distanță de 4 kilometri.

”Până la sosirea vehiculului utilitar, paramedicii SMURD l-au monitorizat pe bărbat, care își revenise din leșin. Acesta era conștient și cooperant, dar cu stare generală vizibil alterată. Salvatorii i-au administrat oxigen și s-au consultat în permanență cu medicul din dispeceratul comun ISU-SAJ Suceava.

Ulterior, pacientul a fost pus pe targă și preluat de vehiculul utilitar, care l-a transportat în siguranță până pe Valea Brodinei, unde era în așteptare un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava. Sanitarii au preluat victima și s-au îndreptat spre spital, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

Misiunea pompierilor militari s-a desfășurat cu profesionalism, vizându-se în permanență siguranța victimei, dar și a salvatorilor. Echipamentele adecvate au înlesnit îndeplinirea misiunii cu succes și au limitat intervalul de timp necesar pentru a oferi pacientului asistență medicală de specialitate”, se arată într-un comunicat al ISU Suceava.

 

 

 

 

 

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Festivalul „Deep in the forest”, ediția a VI-a, la Corlata-Berchișești

Ediția cu numărul VI a Festivalului „Deep in the forest” are loc vineri și sâmbătă, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.