Un bărbat care cultiva și vindea canabis a fost arestat

Un sucevean care cultiva canabis în propria gospodărie, iar apoi vindea marfa clienților din județ, în unele cazuri chiar și minori, a fost reținut și ulterior arestat în cazul unei anchete derulată de polițiștii și procurorii de la Crimă Organizată din Suceava.

În cursul zilei de joi, 27 iunie, oamenii legii au derulat 6 percheziții domiciliare, iar de la locuința suspectului au fost ridicate peste 4 kilograme canabis, mai multe pungi, saci și recipiente conținând peste 10 kilograme de fragmente vegetale, mai multe pungi conținând semințe, precum și alte mijloace de probă.

De asemenea, de pe terenul agricol situat în spatele locuinței au fost ridicate peste 1.000 de plante de canabis aflate în diverse stadii de dezvoltare (cu dimensiuni între 20 și 150 de centimetri).

Anchetatorii spun că faptele de care este acuzat bărbatul s-au derulat în perioada martie – iunie 2024.

În urma probelor adunate, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de vineri, 28 iunie, un judecător de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

La acțiunea de joi, anchetatorii au beneficiat de ajutor din partea luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava și al jandarmilor din cadrul IJJ Suceava.

Suportul de specialitate a fost asigurat către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR și Serviciul Poliției de Frontieră Rădăuți din cadrul IGPF.

Anchetatorii au mai făcut precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

 

 

 

 

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Festivalul „Deep in the forest”, ediția a VI-a, la Corlata-Berchișești

Ediția cu numărul VI a Festivalului „Deep in the forest” are loc vineri și sâmbătă, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.