Un sucevean care a omorât o fetiță de 12 ani și-a aflat pedeapsa pe care trebuie să o execute

Ilie Marcel Şerbuc, bărbatul originar din satul sucevean Sf. Ilie, care a fost judecat pentru că în primăvara anului 2023  a ucis o fetiță în vârstă de 12 ani, al cărei cadavru l-a ascuns în lada unei canapele, și-a aflat pedeapsa finală. Curtea de Apel București a respins apelul lui Șerbuc și a menținut condamnarea de 26 de ani de închisoare pentru omor calificat și tâlhărie. Magistraţii au mai decis ca Marcel Şerbuc să plătească daune tatălui biologic al fetiţei în cuantum de 80.000 de  euro, iar fratelui vitreg suma de 15.000 de euro.

Anamaria Constantin, fetița în vârstă de 12 ani, a dispărut în perioada Paștelui, anul trecut, împreună cu mama ei, care avea o relație de concubinaj cu Marcel Ilie Șerbuc. Fata era în custodia tatălui biologic, dar mama sa avea dreptul să o vadă periodic.

Înainte de crimă, mama și-a luat fetița și a dus-o într-un apartament închiriat de concubin, respectiv locul în care a fost descoperit trupul. La un moment dat, mama și fiica nu au mai fost de găsit, fiind date dispărute imediat după Paște.

Timpul a trecut, fără ca Poliția să le găsească pe cele două. Totul a ieșit la iveală la începutul lunii iunie a anului trecut, când proprietarul unui apartament oferit spre închiriere în ultima perioadă a dat peste un cadavru în putrefacție, în lada unui pat.

În scurt timp, în cadrul anchetei, polițiștii de la ”Omoruri” au făcut legături cu cele două dispariții.

Expertiza genetică a confirmat că este vorba de trupul fetei de 12 ani, dată dispărută de mai multă vreme. Identitatea i-a fost stabilită prin compararea cu ADN-ul tatălui biologic. Fata ar fi fost ucisă în perioada sărbătorilor de Paște, probabil prin ștrangulare.

Marcel Ilie Șerbuc a fost văzut părăsind în grabă acel apartament. Cum mama fetei a dispărut și ea și nu a anunțat nimic, inițial a fost și ea suspectă.

Ulterior, femeia, mama fetei, a fost identificată și audiată. Femeia a declarat că ultima oară bărbatul a rămas singur cu fetiţa, spunând că o duce acasă la tatăl ei biologic, conform înțelegerii. Acesta este și motivul pentru care mama nu a avut bănuieli din start.

Ilie Marcel Șerbuc le-a spus anchetatorilor că fata în vârstă de 12 ani l-a lovit, iar el a ripostat și a lovit-o și el peste faţă. Fata s-ar fi lovit în cădere de cadă.

„Din lovitura suferită, aceasta a început să sângereze pe gură, iar el s-a speriat, a luat un şiret şi a strangulat-o. A curăţat casa, apoi a pus cadavrul în saci şi l-a pus sub pat. A luat apoi bijuteriile fetei şi le-a amanetat”, a relatat avocatul Adrian Cuculis, în baza declarațiilor autorului.

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Festivalul „Deep in the forest”, ediția a VI-a, la Corlata-Berchișești

Ediția cu numărul VI a Festivalului „Deep in the forest” are loc vineri și sâmbătă, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.