Mită refuzată de un agent examinator pentru a ajuta un candidat care dorea să obțină permis de conducere

O mită de 500 de lei a fost refuzată de un agent de poliție de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava. Banii erau plasați printre hârtiile din dosarul pe care candidatul respectiv i l-a dat examinatorului cu care trebuia să susțină proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere. Totul s-a întâmplat pe data de 1 iunie, iar polițistul a decis să anunțe totul la Direcţia Generală Anticorupţie, Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava.

La rândul lor, aceștia au anunțat procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, iar în final a fost organizat un flagrant, ocazie cu care respectivul candidat a fost prins. Candidatul este cercetat acum de procurori pentru comiterea infracțiunii de dare de mită.

”Reiterăm, pe această cale, mesajul Direcţiei Generale Anticorupţie adresat cetățenilor de a avea un comportament corect în relaţia cu funcţionarii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru a nu se expune riscului de comitere a unei fapte penale întrucât funcţionarii publici au obligaţia legală de a sesiza organele competente cu privire la orice încercare de influențare a actului legal pe care îl au în competentă soluţionare.

În acest context, reamintim că, în vederea realizării unei comunicări eficiente între lucrătorii instituţiei noastre și toate persoanele care doresc să sesizeze aspecte legate de comiterea unor fapte de corupţie în care poate fi implicat personalul M.A.I., avem oricând la dispoziție Sistemul Call-center anticorupţie – 0800.806.806, număr ce poate fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă.

La nivel județean, pot fi formulate sesizări la numărul de telefon al Serviciului Judeţean Anticorupţie Suceava – 0230203341 sau prin prezență personală la sediul serviciului din municipiul Suceava, str. Petru Rareş, nr. 12, judeţul Suceava ori prin e-mail la adresa [email protected]”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Festivalul „Deep in the forest”, ediția a VI-a, la Corlata-Berchișești

Ediția cu numărul VI a Festivalului „Deep in the forest” are loc vineri și sâmbătă, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.