Șofer de vehicul greu din Dumbrăveni, prins băut la volan, în cadrul unui control privind transportatorii

Polițiștii de la Serviciul Rutier au fost angrenați în dimineața zilei de 4 iulie, între orele 7.00 și 11.00, într-un control pentru verificarea legalității transporturilor de persoane și mărfuri.

Controlul în trafic a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere publice de persoane și mărfuri, prin verificarea deţinerii documentelor necesare efectuării transportului de către operatorul de transport şi de conducătorul auto și verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente.

 În cele 4 ore de controale polițiștii au aplicat 67 de sancțiuni în valoare de peste 30.000 lei și au identificat în trafic un șofer de vehicul de mare tonaj băut la volan.

La ora 9.20 dimineață, un șofer în vârstă de 45 de ani, din Dumbrăveni, conducea un vehicul greu pe DN 2 având concentrația de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost amendat cu 1980 de lei și i s-a reținut permisul de conducere pentru 90 de zile.

Tot joi, în cadrul acțiunii, a fost depistat un șofer în vârstă de 35 de ani, din comuna Vama, care conducea  o autoutilitară pe DN2 având anvelope uzate excesiv. Respectivul a fost sancționat cu amendă 660 lei si reținerea certificatului de înmatriculare, vehiculul fiind imobilizat până la remedierea deficiențelor.

În alt caz, un șofer în vârstă de 45 ani, din oraș Bragadiru, jud. Ilfov a fost depistat la volanul unei autoutilitare în județul Suceava fără a avea introdusă cartela tahografica, fiind sancționat cu amendă de 6.000 lei, autovehiculul fiind și în acest caz imobilizat.

 Polițiștii au retras și 12 certificate de înmatriculare ale unor vehicule destinate transportului (ITP expirat, lipsă RCA, folii neomologate, defecțiuni lumini, anvelope uzate, defecțiuni tehnice).

În cadrul activităților desfășurate, au fost controlate peste 100 de autovehicule, toate destinate transportului de persoane și mărfuri, fiind testați cu aparatele etilotest/ drugtest toți conducătorii auto verificați.

 

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Festivalul „Deep in the forest”, ediția a VI-a, la Corlata-Berchișești

Ediția cu numărul VI a Festivalului „Deep in the forest” are loc vineri și sâmbătă, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.