Tâlhar arestat după ce a sustras 10.000 de lei dintr-o sală de jocuri și a cerut taxă de protecție de la alți comercianți

Un individ în vârstă de 34 de ani, din municipiul Rădăuți, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru fapte grave – tâlhărie și tentativă de tâlhărie calificată, fapte comise în locuri publice, autorul folosindu-se de un cuțit.

Pe 2 iulie, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată prin 112 de către un tânăr de 21 de ani, care a sesizat că în urmă cu o săptămână, în timp ce era de serviciu la o sală de jocuri din Rădăuți, a fost prădat de 10.000 de lei de către un împătimit al jocurilor de noroc.

În timp ce se afla de serviciu în sala de jocuri tânărul de 21 de ani a fost abordat de un client care îl cunoștea din vedere și care i-a cerut să-i lase 5.000 de lei în toaleta bărbaților.

Angajatul de 21 de ani a declarat că de frică i-a lăsat suma de 5000 lei in toaletă, bani care au fost luați de către autor. Mai mult, ulterior, același individ a intrat în toaletă peste același angajat și, sub amenințări cu cuțitul, l-ar fi deposedat de încă 5.000 de lei, Așadar, un total de 10.000 de lei.

Angajatul sălii de jocuri, în vârstă de 21 de ani, nu a apelat serviciul de urgenta 112, nu a folosit butonul de panică, declarând că nu a știut cum să reacționeze. Abia la sfârșitul programului de lucru, l-a sunat pe administratorul sălii, căruia i-a comunicat că a avut o problemă,  acesta spunându-i ca va trece abia în cursul zilei de marți, 02.07.2024 pentru a clarifica situația.

Deși sesizarea a venit târziu și părea neverosimilă, fapta de tâlhărie s-a confirmat.

Totodată, s-a reținut că la data de 02.07.2024, în jurul orei 17.15, același bărbat de 34 de ani, s-a deplasat în parcarea centrală a municipiului Rădăuți, str. Piața Unirii, loc în care se desfășura amenajarea unui parc de distracții, unde, folosindu-se de un cuțit pe care îl avea asupra sa și pe care l-a îndreptat spre două femei și doi bărbați, a adresat acestora amenințări cu acte de violență, solicitându-le să-i remită sume de bani, precum și fise valorice la aparate, pentru a fi lăsați să-și desfășoare activitatea specifică parcului de distracții, urmărind astfel să obțină un folos patrimonial injust, pe care însă nu l-a obținut ca urmare a alertării de îndată a organelor de poliție,  prin apelarea SNUAU 112.

Pentru faptele săvârșite, prin ordonanța organelor de poliție judiciară s-a dispus reținerea bărbatului de 34 de ani pentru 24 ore. S-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de bărbatul de 34 de ani pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie și pentru săvârșirea faptei de tentativă la infracțiunea de „tâlhăria calificată”.

Ulterior, în baza probatoriului administrat, s-a solicitat instanței competente arestarea bărbatului pentru 30 de zile, Judecătoria Rădăuți emițând mandat de arestare preventivă.

Bărbatul de 34 de ani a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Mureș.

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale.

IPJ Suceava face apel la cetățeni să sesizeze de îndată orice faptă de acest gen și să furnizeze polițiștilor orice date sau informații care pot ajuta la identificarea autorilor unor astfel de infracțiuni.

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Festivalul „Deep in the forest”, ediția a VI-a, la Corlata-Berchișești

Ediția cu numărul VI a Festivalului „Deep in the forest” are loc vineri și sâmbătă, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.