Poliția a ridicat 16 câini și pisici din curtea unei femeie de 74 de ani din Suceava

Pe 5 iulie 2024, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Suceava, s-au sesizat cu privire la faptul că mai multe animale se află într-o stare proastă, fără hrană și apă în cantități suficiente, respectiv fără un adăpost corespunzător, la proprietatea unei femei, domiciliată la o casă din municipiul Suceava.

În dimineața zilei de 8 iulie, polițiștii s-au deplasat la adresă, în vederea efectuării unui control de specialitate, fiind identificați 12 câini și 4 pisici.

Proprietara, în vârstă de 74 de ani, din cauza vârstei înaintate și lipsei posibilităților financiare, nu le putea îngriji, acestora nefiindu-le acordate condițiile de bunăstare prevăzute de art. 5 alin 1 din Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor – republicată, respectiv apă și hrană în cantități suficiente, adăpost corespunzător și tratamente medicale, exemplarele canine nefiind microcipate și sterilizate.

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au emis ordine de plasare a tuturor animalelor în adăpost pentru o perioadă de 45 zile.

În baza ordinului, câinii și pisicile au fost preluați de reprezentanții Asociației ”Casa lui Patrocle”, asociație care au contract cu Consiliul Județean Suceava, pentru a prelua animalele aflate în astfel de situații.

FOTO: 

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Festivalul „Deep in the forest”, ediția a VI-a, la Corlata-Berchișești

Ediția cu numărul VI a Festivalului „Deep in the forest” are loc vineri și sâmbătă, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.