MESAJE DIN TRECUTUL PĂMÂNTULUI, la Muzeul de Științele Naturii din Suceava

Fragmente de roci ce conţin impresiuni foliare (amprente de frunze) şi fragmente de lemn pietrificat din Paleozoic, Mezozoic şi Neozoic (Terțiar), de pe teritoriul ţării noastre, scoase din depozitele de patrimoniu și aduse în fața publicului la Muzeul de Științele Naturii din Suceava!
Muzeul Național al Bucovinei organizează, la Muzeul de Ştiintele Naturii Suceava, în perioada 20 septembrie – 20 octombrie 2024, expoziţia „MESAJE DIN TRECUTUL PĂMÂNTULUI”.
Prin această expoziție se urmărește valorificarea patrimoniului muzeal şi educarea publicului vizitator în vederea conservării şi protejării mediului din rezervaţiile geologice din judetul Suceava şi din ţară. Expoziţia se constituie într-o acţiune cultural – educativă pentru toate categoriile de vizitatori, dar îndeosebi pentru tineri, cărora încercăm să le trezim interesul pentru istoria îndelungată a Pământului.
Materialul prezentat în expoziţie aparţine Colecţiei de Paleontologie a Muzeului de Ştiintele Naturii din Suceava si este format din fragmente de roci ce conţin impresiuni foliare (amprente de frunze) şi fragmente de lemn pietrificat care au existat în Paleozoic, Mezozoic şi Neozoic (Terțiar) pe teritoriul ţării noastre. Aceste „mărturii în piatră” reprezintă o importantă bază în cercetarea florei actuale.
O parte importantă a expoziției este concretizată prin expunerea grafică a conținutului ştiinţific referitor la obiectul de studiu al Paleontologiei, cu date despre rezervaţiile fosilifere.
Intrarea este liberă!

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

7 cazuri de pestă porcină africană în acest an la Botoșani, unul la Suceava

În momentul de față, în România sunt 43 de focare de pestă porcină africană active, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.

Citeste politica de confidentialitate a datelor cu caracter personal