Cea de a XIX-a ediție a Târgului Mărului se va derula anul acest în zilele de 19 și 20 octombrie în centrul municipiului Fălticeni. Prima ediție a avut loc în 2003 la inițiativa inginerului pomicultor Cătălin Dobrescu, cel care, cu un an înainte, punea bazele Asociației Pomicultorilor din Bazinul Pomicol Fălticeni – Rădășeni, cuprinzând specialiștii de la Stațiunea de Cercetare Pomicolă Fălticeni, tineri fermieri din zonă și administrația locală. Timp de trei ani, festivalul nu a avut loc. Este vorba de anul 2010, când au avut loc inundații, respectiv 2020 și 2021, din cauza pandemiei de covid.
La ediția din acest an vor fi prezenți pomicultori, furnizori de materiale și produse specifice pentru agricultură, producători și procesatori de lapte și carne, apicultori, legumicultori, meșteri populari. Cei mai mulți participanți la „Târgul Mărului” vor fi din Fălticeni și din bazinul pomicol Fălticeni – Rădășeni, membrii Asociației „Produs în Bucovina” și ai Asociației „Gustă din Bucovina”, dar vor fi și invitați din județ cu produse de artizanat, pielărie, elemente de port tradițional, produse fitosanitare, produse meșteșugărești, flori etc.
Sâmbătă, 19 octombrie, începând cu ora 12,00, la Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” se va desfășura Seminarul „Pomicultura românească: Tradiție, inovație și sustenabilitate”, manifestare care subliniază legătura cu tradiția, dar și orientarea către soluții moderne și durabile.
Târgul de mere și produse agroalimentare se va deschide sâmbătă, 19 octombrie, ora 10.00, în zona centrală a municipiului, cu desfășurarea activităților comerciale cu fructe și legume și cu o expoziție de fructe în fața scenei. După ora 12.00, în aceeași locație va avea loc un spectacol folcloric în care vor evolua soliști și formații artistice din Fălticeni. Duminică, programul începe tot la ora 10.00, iar după ora 12.30, atmosfera va fi întreținută de soliști și ansambluri folclorice din zona Fălticeni și de invitați.