”Culoarea în natură”, următoarea expoziție care se va deschide la Muzeul de Științele Naturii

”Culoarea în natură” este următoarea expoziție care se va deschide la Muzeul de Științele Naturii din municipiul Suceava. Aceasta se va deschide miercuri, 19 martie, la ora 11:00, expoziția „Culoarea în natură” și va putea fi vizitată până pe 18 mai, cu mențiunea că intrarea este gratuită.

Este vorba de un proiect cultural care propune vizitatorilor spectaculoase piese de patrimoniu din colecțiile de ornitologie, mineralogie și entomologie ale Muzeului Național al Bucovinei – flori, minerale, animale, păsări și insecte, care au în comun o culoare: roșu, verde, galben, albastru, negru.

„Pornim de la culoarea roșie a coralului și a hematitului, ajungem în lumea fluturilor cu pete roșii și a florilor de mac sau de trandafir. Prezentăm păsări precum gâsca cu gât roșu, rața cu cap roșu sau sticletele. La culoarea galben recunoaștem sulful și fluturele galben, citrinul alături de o pasăre care are aceeași culoare – presura galbenă. Culoarea verde ne încântă cu minerale ca malachitul, aventurinul sau olivina dar și în penajul ciocănitorii verzi și a prigoriei. Culoarea albastră are cei mai mulți reprezentanți: de la lapislazuli la pescărelul albastru, la pițigoiul albastru sau fluturele Morpho”, explică specialiștii Muzeul de Științele Naturii din Suceava.

Piesa centrală a expoziției temporare „Culoarea în natură”, cea mai frumoasă, este păunul.

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Sucevenii au intrat în scurta vacanță de Paște pe locul 5 în Liga Zimbrilor

Echipa de handbal CSU Suceava are parte de sărbători pascale fericite, aflându-se pe locul V …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.

Citeste politica de confidentialitate a datelor cu caracter personal