Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, au reușit identificarea și documentarea activității infracționale a celor doi indivizi bănuiți de comiterea unui furt din locuință cu un prejudiciu declarativ din partea victimei de peste 1 milion de Euro.
Este vorba de spargerea casei din Milișăuți a unui notar public din Rădăuți, faptă din 17 martie.
În ședința de sâmbătă, 29 martie a Tribunalului Suceava, cei doi suspecți au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.
Pe 17.03.2025, un bărbat de 67 de ani, din orașul Milișăuți a sesizat poliția cu privire la faptul că din locuința situată pe raza orașului Milișăuți i-a fost sustrasă o sumă importantă de bani.
Deși autorii și-au luat o serie de măsuri care să le asigure protecția și să îngreuneze ancheta (au acționat cu fețele acoperite, au folosit mănuși, au deconectat sistemul de energie electrică, s-au deplasat pe căi de acces lăturalnice fără monitorizare video, au filat locația un timp îndelungat, etc.), polițiștii au reușit în scurt timp să stabilească un cerc de suspecți și să obțină date importante pentru stabilirea modului de acțiune și probarea activității infracționale.
Acțiunea de prindere a hoților a fost una complexă, vineri, 28 martie, având loc șapte percheziții.
Suspecții au fost reperați în trafic pe DN 17, la Vama, unde nu au oprit la semnal și au încercat să-și piardă urma. Rămași cu mașina împotmolită, cei doi au fugit pe jos, în pădure, unde au fost prinși după câteva ore de căutări.
Până în prezent anchetatorii au recuperat de la cei doi doar circa 45.000 Euro şi două autoturisme în valoare de aproximativ 30.000 euro.
Zeci de polițiști au fost angrenați în acțiunea de identificare și prindere a celor doi
”Probatoriul a fost asigurat printr-un complex de activități investigative și de cercetare penală, fiind angrenați zeci de polițiști care au desfășurat zilnic, fără întrerupere, misiuni specifice pentru identificarea și localizarea suspecților, stabilirea dinamicii infracționale, monitorizarea activităților post-infracționale, culegerea de date și informații, exploatarea criminalistică și coroborarea elementelor de anchetă”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.