Polițiștii de frontieră au descoperit și confiscat 2.000 pachete de țigări de contrabandă, contrabandiștii le transportau cu o roabă metalică

Ieri, 11 iulie.a.c., polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F.Vicovu de Sus – I.T.P.F. Sighetu Marmației au declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.
Contrabanda cu tigari (2)Astfel, în jurul orei 20.30, lucrătorii noştri au observat cu ajutorul aparaturii din dotare, în apropierea frontierei de stat, un grup de persoane care se deplasa de la frontieră spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase. Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză efectuând somaţiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, retrăgându-se pe teritoriul statului ucrainean. Imediat au fost anunțate și autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, totodată s-a procedat la monitorizarea zonei, ocazie cu care au fost descoperite mai multe baxuri cu țigări, pe jos și într-o roabă metalică, care urma să fie folosită la transportul țigărilor pe teritoriul României.

La inventarierea conţinutului baxurilor a rezultat cantitatea de 2.000 pachete de țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 20.000 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării. În continuare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea depistării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Ţigări ascunse în două autoturisme, depistate în P.T.F. Siret

Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali din P.T.F. Siret –I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat peste 1.000 pachete de țigări, de proveniență ucraineană, ascunse în două autoturisme.

În seara zilei de 11iulie a.c., poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul P.T.F. Siret, jud. Suceava, au depistat, pe sensul de intrare în ţară, 1064 pachete țigări de provenienţă ucraineană, ascunse în două autoturisme.
Țigările erau ascunse în locașul roții de rezervă într-un autoturism marca Volkswagen, şi în bordul unei maşini marca BMW.

Conducătorii auto, C. Olga, în vârstă de 47 de ani, domiciliată pe raza judeţului Botoșani și cetățeanul ucrainean K.Vasyl, în vârstă de 23 de ani, au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 5.000 lei fiecare, iar întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 1.542 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.
De asemenea, poliţiştii de frontieră au luat faţă de cetăţeanul ucrainean, măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani începând cu data de 11.07.2016.

Foto

Video

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Două noi candidaturi anunțate pentru Primăria municipiului Suceava

Două noi candidaturi care pot conta în ierarhia finală și mai ales în forma Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.