Home / Actualitate / Țigări de contrabandă confiscate de polițiștii de frontieră

Țigări de contrabandă confiscate de polițiștii de frontieră

În ziua de 5 octombrie a.c., s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, Ganna I., de cetăţenie ucraineană, în vârstă de 28 ani, conducând un microbuz marca Mercedes Benz, înmatriculat în Bulgaria.
Existând suspiciuni că aceasta transportă ţigări de provenienţă ucrineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra microbuzului.
Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spaţiu special amenajat în plafonul microbuzului, cantitatea de 693 pachete de ţigări, marca Ashima, de provenienţă ucraineană.
Ţigările în valoare de 845 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei. Totodată, microbuzul marca Mercedes Benz în valoare de 16.300 lei a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un spaţiu special amenajat pentru transportul ţigărilor.
Fată de persoana în cauză poliţiştii de frontieră au făcut demersuri pentru aplicarea măsurii interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 05.10.2016.

* De asemenea, pe timpul unei misiuni desfăşurate la frontiera de stat, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina au descoperit şi confiscat 5.330 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de 58.600 lei.
În cauză sunt efectuate cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi documentarea întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Publicitate
trans-nicolaescu-macheta-3

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști

La 13.07.2020, orele 18.10, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Cajvana a primit spre punere …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.