Persoane bănuite de comiterea unor furturi identificate de poliţişti

La 30.03.2017, ora 08.30, Poliţia municipiului Rădăuţi, a fost sesizată de un localnic de 22 de ani, despre faptul că, în ziua precedentă, persoane necunoscute i-au sustras un motoscuter din fața blocului în care locuiește.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de neglijența victimei, care, a lăsat motoscuterul neasigurat în fața blocului în care locuiește, la 29.03.2017, în intervalul orar 08.00-20.00, persoane necunoscute l-au sustras, prejudiciul fiind de circa 450 lei. În urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, autorul faptei a fost identificat ca fiind un minor de 15 ani, din comuna Volovăț, care, ajuns la domiciliu, după ce l-a alimentat cu benzină, a încercat să pornească mopedul, iar în momentul în care a acționat pedala pentru pornire, la nivelul motorului s-a produs un incendiu, în urma căruia o parte din componentele vehiculului au ars.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, minorul urmând să fie expertizat psihiatric, iar în funcție de rezultat, cauza va fi soluționată procedural.

La 30.03.2017, în urma continuării cercetărilor, în două cauze de furt de telefoane sesizate pe raza municipiului Suceava, polițiștii Biroului Investigații Criminale au stabilit faptul că, un localnic de 18 ani, a fost complice la cele două fapte, constând în aceea că:
– la 10.03.2017, în jurul orei 19.00, s-a deplasat împreună cu suspectul de 23 de ani din comuna Hântești, arestat pentru 30 de zile pentru alte fapte similare, pe raza municipiului Suceava, ocazie cu care, în timp ce se aflau pe B-dul George Enescu, prin prezenţa sa i-a întărit încrederea autorului, care a deposedat-o pe o tânără de 29 de ani din comuna Valea Moldovei de un telefon mobil pe care aceasta îl folosea, prejudiciul fiind de aproximativ 1.000 lei.
– la 14.03.2017, în jurul orei 20.00, în timp ce se aflau pe B-dul George Enescu, prin prezenţa sa i-a întărit încrederea suspectului de 23 de ani, care a deposedat-o pe o minoră de 15 ani din orașul Salcea de un telefon mobil pe care-l avea în mână, prejudiciul fiind de circa 800 lei.
Prejudiciul în cele două cauze a fost recuperat, fiind restituite persoanelor vătămate.
Tânărul de 18 ani a fost reținut pentru 24 de ore, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.
Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a tânărului de 18 ani și a participației acestuia la comiterea altor fapte.
 

Publicitate

Publicitate

 

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Hoț trimis 3 ani și 8 luni la pușcărie

Poliția Municipiului Rădăuți a primit spre executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.