Intervenție în forță pentru lichidarea unui incendiu de vegetație la Brodina. Au fost afectate aproximativ 20 de hectare de vegetație uscată şi 10 hectare de pădure regenerată natural

Pompierii militari suceveni de la subunitățile din Vicovu de Sus, Rădăuți, Suceava şi Solca au intervenit sâmbătă în jurul orei 12.00, cu 45 de cadre, 3 autospeciale, 2 autocamioane, 7 motopompe, o autoşenilată şi o dronă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată, pe raza comunei Brodina. În sprijinul militarilor, au mai intervenit 35 de lucrători de la Ocolul Silvic Falcău, 10 lucrători de la Ocolul Silvic Brodina şi 15 lucrători de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Brodina.

Intervenția a fost deosebit de grea, în condițiile în care vântul puternic a favorizat propagarea flăcărilor cu rapiditate şi a pus în pericol fondul forestier din zonă. De asemenea, echipajele care au intervenit au fost nevoite să urce pe pante foarte înclinate, greu accesibile.
Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, pe lângă mijloacele de primă intervenție (măturoaie, lopeți şi altele), s-au realizat dispozitive de lucru cu motopompe şi s-a transportat apa cât mai aproape de zonele afectate, pentru a se alimenta vermorelele folosite la stingere. De asemenea, au fost transportate rezervoare de apă cu ajutorul unor maşini de teren şi cu al autoşenilatei pompierilor militari.
Cu ajutorul dronei, pompierii militari au vizualizat suprafața afectată şi au intervenit operativ în zonele cele mai afectate, lucru care a contribuit decisiv la blocarea incendiului de a se propaga spre fondul forestier. Au fost afectate de flăcări aproximativ 20 de hectare de vegetație uscată şi 10 hectare de pădure regenerată natural, cu arbori între 5 şi 20 de ani.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un foc deschis în spații deschise, făcut pentru curățenia de primăvară. La ora 17:50, forțele aflate la fața locului lucrau pentru lichidarea ultimelor focare.

Din fericire, prin intervenția promptă şi susținută a tuturor celor implicați în misiunea de stingere, fondul forestier matur a fost salvat.

Foto

Video

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Foto/Video: Cauza probabilă de izbucnire a incendiului de la Brodina de Sus a fost: jar sau scântei provenite din sistemul de încălzire

Pompierii militari ai subunităților din Vicovu de Sus, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.