Home / Actualitate / PESTE 1500 DE SANCŢIUNI CONTRAVENŢIONALE APLICATE DE POLIŢIŞTI ÎN CADRUL ACŢIUNILOR DERULATE ÎN PERIOADA 12 – 18 IUNIE 2017

PESTE 1500 DE SANCŢIUNI CONTRAVENŢIONALE APLICATE DE POLIŢIŞTI ÎN CADRUL ACŢIUNILOR DERULATE ÎN PERIOADA 12 – 18 IUNIE 2017

În vederea asigurării climatului de siguranţă publică, diminuării riscului rutier,  precum şi pentru protejarea populaţiei împotriva actelor de comerţ ilicit, poliţiştii din cadrul I.P.J. Suceava au desfăşurat acţiuni şi controale în perioada 12 – 18.06.2017, zilnic, peste 330  de poliţişti, acţionând la nivelul judeţului.

 

În această perioadă au acţionat zilnic 10 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. De asemenea, aparatul radar laser TrueCam a fost utilizat pentru depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză. Alte 90 de autospeciale de poliţie au fost prezente zilnic în teren pentru descurajarea faptelor antisociale şi intervenţia promptă la evenimente. În această perioadă au fost organizate zilnic peste 100 de patrule de ordine publică şi 22 de echipaje rutiere pentru monitorizarea traficului.

 

Poliţiştii au intervenit în această perioadă la 364 de evenimente, 264 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112.

 

Au fost organizate 72 acţiuni în cadrul cărora au fost aplicate 1572 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 573.320 lei. Au fost aplicate 124 de sancţiuni la Legea 61/1990 republicată privind ordinea şi liniştea publică, 1371 de sancţiuni la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 77 de sancţiuni la alte acte normative.

Pentru depăşirea regimului legal de viteză au fost aplicate 581 de sancţiuni contravenţionale.

 

Au fost reţinute 78 de permise de conducere, din care 9 pentru alcool, 33 pentru viteză şi 36 pentru alte abateri.  Totodată, au fost retrase 34 de certificate de înmatriculare.

Urmare a prezenţei sporite a poliţiştilor rutieri în teren nu s-au înregistrat evenimente rutiere grave, soldate cu persoane decedate sau rănite grav.

Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren au fost prinşi în flagrant 14 autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de 3 persoane.

 

În aceeaşi perioadă au fost identificaţi autorii în trei cauze care figurau cu autor necunoscut şi au fost depistate 4 persoane urmărite la nivel naţional şi internaţional.

 

Publicitate
celilad-macheta

Publicat de: Crihan Elena

Alte articole

Foto: Ţigări în valoare de 125.000 lei, confiscate la frontiera de nord a României

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat la frontiera verde, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.