Home / Actualitate / Cauzele deteriorării parbrizelor, explicate de experții Masterautoglass.ro

Cauzele deteriorării parbrizelor, explicate de experții Masterautoglass.ro

Fiecare conducător auto își dorește ca mașina cu care circulă să arate bine oriunde merge și să fie pe deplin funcțională. Nu e un moft, e o necesitate, pentru că evident un autoturism bine întreținut și curat va funcționa mult mai bine decât unul deteriorat și murdar. Ce se întâmplă însă când sunt afectate parbrizele autoturismelor? Experții masterautoglass.ro ne oferă câteva explicații în rândurile următoare.

Parbrizele sau geamurile laterale pot fi afectate din diverse cauze. Pentru ca orice șofer să poată evita pe cât de mult posibil avarierea acestora, trebuie să cunoască cele mai frecvente cauze ce duc la deteriorarea geamurilor auto. Chiar dacă uneori sunt inevitabile avarierile, e foarte frustrant să observi că de la o zi la alta apar noi fisuri, crăpături și zgârieturi pe parbriz, geamurile laterale sau lunetă. Prin urmare, de ce trebuie să te ferești?

Există numeroși factori ce duc la deteriorarea geamurilor auto, după cum ne explică specialiștii service-ului de parbrize MasterAutoGlass. Să vedem care sunt aceștia:

1. Condusul pe drum cu pietriș

A conduce pe un drum cu pietriș înseamnă automat un risc mai ridicat de deteriorare a geamurilor auto. Propria mașină sau celelalte autoturisme de pe carosabil pot să arunce pietriș și moloz, ajungând să zgârie, să fisureze sau chiar să spargă parbrizul ori geamurile laterale.

Chiar și un drum normal sau o autostradă poate prezenta pietriș pe carosabil. Din acest motiv este recomandată păstrarea unei distanțe adecvate față de celelalte autovehicule din trafic, tocmai pentru a putea efectua manevrele de evitare necesare, în caz de nevoie.

Dacă totuși se întâmplă ca pietrișul să zgârie sau să spargă unul din geamurile autoturismului, specialiștii ce își prezintă oferta în cadrul site-ului masterautoglass.ro stau la dispoziția tuturor cu cele mai potrivite soluții.

2. Instalarea defectuoasă

Într-o astfel de situație este, de asemenea, posibil ca parbrizul, geamurile laterale sau luneta să aibă de suferit. Atunci când un geam auto nu este bine fixat, acesta va vibra atunci când curenții de aer sunt puternici, ori când se circulă cu viteză mai mare. Inevitabil, vibrațiile pot duce la fisurarea parbrizului, prin urmare fiecare conducător auto trebuie să se asigure că apelează la un service profesional pentru montarea geamurilor auto.

Calitatea serviciilor de montaj și înlocuire parbrize trebuie astfel să fie ireproșabilă, iar acest standard este îndeplinit de fiecare dată de experții masterautoglass.ro. Montajul se realizează corect și într-un timp scurt, în așa fel încât siguranța pasagerilor ce vor circula cu respectiva mașină să nu fie pusă nicicum în pericol.

3. Accidentele

Pot să apară din diverse motive: din cauza neglijenței sau a neatenției celorlalți participanți la trafic, din cauza copiilor care se joacă în împrejurimi, din cauza condițiilor vremii etc. Acestea pot duce la spargerea parbrizului, dar și la afectarea restului mașinii. Dacă în trafic accidentele nu pot fi uneori evitate, protecția în celelalte cazuri poate fi realizată prin parcarea mașinii într-un loc ferit, în garaj etc.

4. Fluctuațiile frecvente ale temperaturii

Dacă în zona în care locuiți temperaturile se schimbă drastic și au fluctuații destul de mari, așteptați-vă ca și parbrizul să aibă de suferit. La temperaturi foarte joase, sticla se contractă, iar în cazul temperaturilor foarte ridicate, aceasta se dilată. Fisurile pot să apară în acest caz din cauza diferențelor de temperatură și de contracție/dilatare apărute la nivelul sticlei – marginile se încălzesc mai rapid decât mijlocul.

Întrucât un parbriz fisurat sau ciobit nu este doar inestetic sau deranjant în timpul condusului, ci poate afecta siguranța deplasărilor și poate atrage chiar amenzi, imediat ce apare o asemenea problemă trebuie luate măsuri adecvate. Mai exact, este vorba despre găsirea unui service de înlocuiri parbrize eficient, care să ofere servicii complete.

Acesta este și cazul MasterAutoGlass, care își prezintă oferta în cadrul site-ului masterautoglass.ro. Serviciile oferite includ: înlocuire parbrize, lunete, geamuri laterale, montaj de folie autorizata R.A.R. și chiar montaj de parbrize la domiciliu, pentru clienții care nu pot să se deplaseze până la service din diverse motive. Mai multe detalii pot fi găsite în cadrul site-ului menționat.

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Material lemnos confiscat de polițiști

În perioada 25.06-02.07.2018 poliţişti din cadrul IPJ Suceava sub coordonarea Serviciului Ordine Publică – Biroul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.