Razii organizate de polițiști în discotecile și localurilor din Fălticeni și Adâncata

Siguranţa stradală este o prioritate pentru poliţiştii suceveni. În fiecare week-end poliţiştii acţionează cu efective sporite pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică, având în vedere că în aceste perioade se organizează diferite evenimente la care participă un număr sporit de persoane. În urma analizelor efectuate, în acest week-end poliţiştii au desfăşurat două razii în zone în care au fost identificaţi anumiţi factori de risc infracţional, peste 50 de poliţişti participând la acţiunile derulate în municipiul Fălticeni şi zona arondată dar şi pe raza Secţiei de poliţie Rurală Adâncata.

Acţiunile au fost concentrate în noaptea de 02 spre 03 septembrie 2017, fiind desfăşurate în special în zona discotecilor şi unităţilor de alimentaţie publică pentru prevenirea infracţiunilor cu violenţă dar şi pe drumurile publice care duc spre aceste unităţi, pentru identificarea celor care încalcă legislaţia rutieră.

În urma organizării acţiunilor nu au fost înregistrate agresiuni, fapte cu violenţă, acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, furturi, tâlhării sau evenimente rutiere. În schimb au fost depistaţi la timp, înainte de producerea unor tragedii şoferi băuţi dar şi persoane care aveau asupra lor obiecte ascuţit-înţepătoare.

Astfel, în noaptea de 02/03.09.2017, Poliția municipiului Fălticeni și secțiile de poliție rurală din arondare, au organizat o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor cu violenţă în zona barurilor, discotecilor, teraselor, restaurantelor precum şi pe linia siguranţei traficului rutier în zona de competență, fiind constatate 4 infracţiuni şi prinşi 4 infractori.

Au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de  6.350 lei. Au fost reţinute 4 permise de conducere.

În cadrul raziei au fost legitimate 131 de persoane şi au fost controlate 47 de vehicule.

Exemple:

La 02.09.2017, cu ocazia controlului efectuat la o discotecă din comuna Bogdănești, polițiștii au identificat un tânăr de 18 ani, din localitate care avea asupra sa un cuțit. I s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de port fără drept de obiecte periculoase, ce va fi soluționat procedural.

La 02.09.2017, ora 23.25, un echipaj rutier a oprit pentru control pe str. Maior Ioan din municipiul Fălticeni, autoturismul condus de un localnic de 30 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 02.09.2017, ora 23.38, un echipaj rutier, a oprit pentru control pe strada Ion Creanga, din municipiul Fălticeni, autovehiculul condus de un tânăr de 21 de ani, din comuna Cornu Luncii. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

De asemenea, în  noaptea de 02/03.09.2017, Secția 8 Poliție Rurală Adâncata a organizat o acțiune pe raza de competență pe linia asigurării unui climat de ordine și liniște publică, prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă în zona barurilor și discotecilor, fiind executate 5 controale la astfel de unităţi.

Au fost constatate 2 infracţiuni şi au fost prinşi doi infractori. Au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale în valoare de  3.270 lei.

În cadrul raziei a fost reţinut 1 permis de conducere reţinute şi au fost ridicate 2 certificate înmatriculare şi un set de plăcuțe de înmatriculare.

Exemple:

La 02.09.2017, ora 22.30,  o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit pentru control pe DN 29A, pe raza localității Călugăreni, autoturismul condus de un bărbat de 46 de ani, din municipiul Suceava. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere anulat pentru infracțiuni la regimul rutier. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

La 03.09.2017, ora 03.15,  o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit pentru control pe DC 54, din comuna Zvoriștea, autoturismul condus de  un tânăr de 22 de ani, din municipiul Suceava. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Aceste acţiuni vor continua şi în perioada următoare, securizarea tuturor zonelor şi creşterea gradului de siguranţă publică fiind priorităţi ale poliţiştilor.

 

Publicitate

Publicitate

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

3 suspecți de fapte de furt au ajuns în arestul IPJ Suceava

Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a organizat, la primele ore ale zilei de 26 martie, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.