Acţiune rutieră de amploare pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră în zona municipiului Rădăuţi. Peste 500 de autovehicule au fost verificate, au fost testaţi cu aparatul etilotest  379 de şoferi.

În seara de 08/09.09.2017 între orele 18.00 – 03.00, Serviciul Rutier Suceava și Poliţia municipiului Rădăuţi au organizat o acțiune pe raza municipiului și în mediul rural din zona de responsabilitate pe linia identificării conducătorilor auto care conduc vehicule pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi care încalcă legislaţia rutieră. În cadrul acţiunii au fost oprite şi verificate peste 500 de autovehicule. Au fost testaţi cu aparatul etilotest  379 de şoferi.

Au fost constatate 3 infracţiuni, din care 2 pentru alcool și 1 pentru conducere fără permis. În cadrul acţiunii au fost aplicate 31 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.585 lei.

Au fost reţinute 3 permise de conducere, toate pentru alcool şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La 08.09.2017, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DN 17A, pe raza comunei Marginea, autoturismul condus de un bărbat de 28 de ani, din comuna Sucevița. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, acesta nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar autoturismul i-a fost încredințat pentru a fi condus pe drumurile publice de soția sa, de  22 de ani, din comuna Sucevița, proprietara autoturismului. În cauză s-a întocmit dosar penal, bărbatul de 28 de ani fiind cercetat  sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, iar soția sa de 22 de ani sub aspectul comiterii infracțiunii de ”încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

La 08.09.2017, ora 20.30, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe str. Industrială, din localitate, autoturismul condus de un localnic de 32 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 09.09.2017, ora 01.10, a fost oprit pentru control pe str. Industrială, din comuna Marginea, autoturismul condus de un localnic, care emana halenă alcoolică, motiv pentru care, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

 

 

Publicitate

Publicitate

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

3 suspecți de fapte de furt au ajuns în arestul IPJ Suceava

Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a organizat, la primele ore ale zilei de 26 martie, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.