Home / Actualitate / Fapte de natură penală cercetate de către poliţişti

Fapte de natură penală cercetate de către poliţişti

La data de  26.09.2017, ora 11.00, Poliția Orașului Dolhasca a fost sesizată de un localnic de 34 de ani, despre faptul că, în noaptea precedentă, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din locuință.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de lipsa unui sistem de alarmare sau siguranță, în noaptea de 25/26.09.2017, prin forțarea unui geam, persoane necunoscute au pătruns în interior și au sustras articole de îmbrăcăminte.

În urma măsurilor operative întreprinse de poliţiştii, persoanele bănuite de comiterea furtului au fost identificate ca fiind doi minori de 14 și 16 ani, ambii din orașul Dolhasca, care au recunoscut fapta comisă.

Prejudiciul a fost recuperat integral și restituit persoanei vătămate.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, ce va fi soluționat procedural.

La data de data de 26.09.2017, ora 18.33, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată despre faptul că un bărbat necunoscut a fost depistat de angajații unui magazin situat pe B-dul George Enescu, din localitate, după ce a sustras diverse bunuri pe care, nu le-a achitat.

Polițiștii deplasați operativ la fața locului, l-au identificat pe autor ca fiind un bărbat de 40 de ani, din județul Galaţi, care, în timp ce se afla în incinta magazinului, a sustras produse alimentare în valoare de circa 148 lei, fiind reținut de o angajată la ieşirea din magazin.

Prejudiciul a fost recuperat, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, ce va fi soluționat procedural.

Ulterior, în urma interogării bazelor de date și a comunicării cu I.P.J. Galaţi, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul de 40 de ani, recidivist, cu un rest de pedeapsă de 469 de zile, posedă mandat de executare a pedepsei închisorii emis la 22.09.2017, de Judecătoria Onești, județul Bacău prin care, a fost condamnat la 1 an închisoare și restul de pedeapsă, pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune.

Cel în cauză a fost preluat de o escortă din cadrul I.P.J. Suceava și încarcerat în Penitenciarul Botoșani.

 

Publicitate

Publicitate
serjexim

Publicat de: Info Artur

Alte articole

Foto: Patru cetățeni din Bangladesh, opriți la frontiera de nord a țării

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina în cooperare cu lucrători ai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.