Home / Actualitate / Foto: Peste 200 de copii au devenit „polițiști juniori” la noaptea cercetătorilor

Foto: Peste 200 de copii au devenit „polițiști juniori” la noaptea cercetătorilor

”Cu  toţii ne  dorim o viaţă mai sigură pentru familiile noastre, copiii noştri,  pentru  întreaga  comunitate !  Ca poliţişti,  membri  ai comunităţii, grija noastră este, înainte de toate, să veghem la liniştea şi siguranţa tuturor.

Eforturile susţinute în cadrul parteneriatelor cu instituţiile guvernamentale şi neguvernamentale  sunt menite să construiască o viaţă mai sigură pentru toţi cetăţenii comunităţii noastre” se arată într-un comunicat transmis de IPJ Suceava.

   Noaptea Cercetătorilor este un proiect partenerial iniţiat de Uniunea Europeană  ce  se  desfăşoară în toate ţările membre şi afiliate în cea de-a patra vineri a lunii septembrie. Scopul principal este acela de a aduce împreună, tinerii şi publicul larg, de a permite interacţiunea cu ştiinţa şi informaţia într-un cadru relaxat şi prietenos.

Este spaţiul în care şi în acest an, în data de 29 septembrie 2017, poliţiştii au fost invitaţi să îşi prezinte pe esplanada Universităţii ,,Ştefan cel Mare” Suceava, elemente de tehnică, laboratorul criminalistic mobil şi să desfăşoare activităţi interactive care să îi captiveze pe tineri, şi, totodată să le inoculeze spiritul preventiv.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat pentru peste 300 de copii ateliere de lucru şi concursuri , pentru ca aceştia să înveţe să recunoască pericolele şi să nu devină victime ale unor infracţiuni.

De asemenea, poliţiştii au organizat un joc interactiv, în care adolescenții şi-au testat cunoştinţele despre siguranţa on-line şi răspunderea penală.

Jocurile interactive au cuprins întrebări din domeniul siguranţei personale, siguranţei pe internet şi prevenirii consumului de droguri. Toţi copiii au primit pentru răspunsurile corecte oferite insigne cu inscripţia ,,Poliţist Junior”.

Poliţiştii au adus la cunoştinţa participanţilor proiectele de prevenire a criminalităţii desfăşurate, au promovat recomandări preventive şi au distribuit peste 500 de materiale tematice. Pe lângă plante şi flyere, cei mici au primit şi manuale de geografie editate pe înţelesul lor într-o grafică deosebită. În manualul editat de poliţişti pe lângă primele repere privind geografia ţării sunt inoculat şi noţiuni primare, dar atât de importante: strada, cartierul, localitatea – toate cu raportare la siguranţa tinerilor şi responsabilizarea acestora.

Pentru o seară, publicul larg a interacționat direct cu poliţiştii de prevenire şi cu poliţiştii criminalişti, cu realizările și poveștile lor din spatele muncii lor.

Totodată, a fost un prilej pentru tineri de a socializa şi a promova comportamentul nonviolent şi atitudinea responsabilă în comunitate.

,,Noaptea Cercetătorilor” s-a constituit într-o manifestare în cadrul căreia poliţiştii au marcat deschiderea oficială a ,,Săptămânii Prevenirii Criminalității 2017,  polițiștii suceveni aflându-se în mijlocul comunității , promovând un concept de bază al unei poliții moderne și al unei societăți în siguranță – Conceptul Preventiv.

Foto

 

Publicitate

Publicitate

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Foto: Patru cetățeni din Bangladesh, opriți la frontiera de nord a țării

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina în cooperare cu lucrători ai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.