Sursa Foto Arhiva
Sursa Foto Arhiva

„Minivacanță” în arestul IPJ Suceava pentru persoane bănuite de furturi și agresiuni

Peste 50 de poliţişti judiciarişti atât de la nivelul Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Suceava, cât şi de la nivelul poliţiilor municipale şi orăşeneşti au fost implicaţi în ultimele zile în activităţi investigative şi de cercetare penală pentru probarea activităţii infracţionale în mai multe cauze penale, în special privind infracţiuni de furt dar şi agresiuni petrecute pe raza judeţului.

De asemenea, pentru completarea probatoriului şi recuperarea prejudiciului au fost desfăşurate percheziţii, fiind dispuse măsuri privative de libertate faţă de mai multe persoane.   

La data de 29.11.2017, orele 18.15, Poliţia Mun. Rădăuţi a fost sesizată cu privire la faptul că persoane neidentificate sustrag bunuri din incinta unei societăţi comerciale. În momentul în care patrula de poliție a ajuns pe DN 17A la circa 1.5 km de mun. Rădăuți spre localitatea Dornești, a observat în apropierea gardului societăţii un atelaj hipo, trei persoane de sex masculin și mai multe bunuri abandonate lângă o plasă de gard desfăcută.

În acel moment cei trei suspecți au luat-o la fugă în direcții diferite. Poliţişti au procedat la somarea suspecților şi au plecat în urmărirea pedestră a acestora reuşind reţinerea unui tânăr. În urma legitimării acestuia s-a constatat că este un bărbat de 21 ani din com. Dângeni, jud. Botoșani și locuiește fără forme legale în com. Dornești jud. Suceava. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii  infracțiunii de „furt calificat”. În urma audierilor, poliţiştii au dispus reținerea suspectului  de 21 de ani pe o durată de 24 de ore, fiind introdus arestul IPJ Suceava. Ulterior, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuți, cu sprijinul patrulei de poliție Rurală nr. 3 Marginea i-au identificat şi condus pentru audieri şi pe ceilalţi doi bărbaţi suspecți în comiterea infracțiunii de furt, fiind prezentaţi  procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Tot în perioada 29 – 30 noiembrie 2017, în baza probatoriului administrat în cauzele privind două infracțiuni de furt calificat comise în dauna unei femei din comuna Zamostea, au fost emise mandatele de percheziție domiciliară de către Judecătoria Rădăuți, fiind încuviințate percheziții la domiciliile persoanelor bănuite de comiterea furturilor, respectiv doi tineri din localitate.La nivelul Poliției Orașului Siret au fost constituite două echipe de poliţişti care în dimineața zilei de 30.11.2017 au pus în executare mandatele de percheziţie. În urma activităţilor desfășurate, la ambele locații percheziționate au fost identificate mai multe bunuri având caracteristici identice cu cele reclamate de partea vătămată ca fiind furate. Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 50%.    Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți cu privire la săvârșirea infracțiunii de „furt calificat”.

Urmare a intensificării activităţilor de patrulare şi a prezenţei sporite în teren, poliţiştii au surprins în flagrant la data de 01.12.2017, în jurul orei 05.40 şi un tânăr de 22 de ani, din municipiul Suceava care încerca să sustragă bunuri de la mansarda unui bloc.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la furt calificat.
 

Publicitate

Publicitate
molroprimfaceangajari

 

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Ultima oră : Două persoane au murit după ce un motoscuter a intrat într-un podeț pe raza satului Budeni din orașul Dolhasca

Motoscuter intrat într-un podeț pe raza satului Budeni din orașul Dolhasca, joi noapte în jurul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.