Informare meteo: Precipitații mixte în nord și centru, predominant ninsori la munte și strat de zăpadă consistent la altitudini mari, intensificări ale vântului

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o informare meteo de ninsori si viscol in zona montana, respectiv de precipitatii mixte si intensificari ale vantului, in restul regiunilor, valabila incepand de sambata dimineata.

Potrivit meteorologilor, in intervalul 9 decembrie, ora 8:00 — 10 decembrie, ora 20:00, treptat aria precipitatiilor va cuprinde toate regiunile. Astfel, in vestul, nordul si centrul tarii, pe parcursul zilei de sambata (9 decembrie), vor fi precipitatii la inceput sub forma de ploaie, apoi mixte.

Din noaptea de sambata spre duminica (9/10 decembrie), precipitatiile vor fi mai ales sub forma de ninsoare. La munte vor predomina ninsorile. Izolat, vor fi conditii de polei.

Cantitatile de precipitatii vor depasi pe arii restranse 15 l/mp, cu precadere in Carpatii Occidentali, nordul Carpatilor Orientali si vestul Carpatilor Meridionali, unde se va depune strat consistent de zapada.

De asemenea, vantul va avea intensificari in zonele montane, mai ales pe creste, unde rafalele vor depasi 70 — 90 km/h, iar ninsoarea va fi viscolita si vizibilitatea redusa. Intensificari temporare sunt anuntate si in celelalte regiuni, cu viteze mai mari in cele vestice si sudice, unde se vor atinge 50 — 70 km/h.

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

A murit Eugen Girigan, unul dintre cei mai buni ingineri de drumuri și poduri

Eugen Girigan, unul dintre cei mai buni ingineri de drumuri și poduri din județ a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.