Foto și video: 15 cupluri din comuna Fîntînele au sărbătorit Nunta de Aur

Duminică, 09 septembrie, 15 cupluri din comuna Fîntînele, care au împlinit 50 de ani de căsătorie, au fost sărbătorite de Primăria şi Consiliul Local din localitate. Aniversarea cuplurilor a ajuns la cea de-a XIII-a ediție și a început în jurul orei 11.30, cu un tedeum religios oficiat de preotul Ilie Marţineac, la biserica „Sfântul Gheorghe” din satul Băneşti.

În cuvântul de încheiere, preotul paroh Ilie Marțineac a spus ca: “Este un mare dar de la Dumnezeu, sa mulțumiți întotdeauna pentru marele dar pe care l-ați primit, s-au împlinit 50 de ani de la căsătorie. Nu este ușor, crucea căsătoriei este grea, dacă doi s-au îngăduit și au reușit să convețuiască împreuna 50 de ani, este un lucru mare, prin răbdare. Poartă numele de Nunta de Aur, deoarece aurul până ajunge să fie purtat, trece prin multe etape de prelucrare, așa este și cu familia, în familie sunt necazuri, bucurii, însă, toate trebuie îndeplinite cu răbdare și înțelepciune. Familia este celula societății, dacă este bine îngrijită, atunci celula este sanătoasă. Poporul român este credincios, primitor și ajutător, familia este cea care iti ofera sprijinul atunci cand te confrunti cu obstacolele vietii, familia îti oferă dragoste”.

După încheierea slujbei, în jurul orei 13.00, cuplurile sărbătorite, împreună cu rudele și prietenii acestora, s-au deplasat la Căminul Cultural din același sat, unde sărbătoriților li s-au oferit din partea organizatorilor, flori, premii în bani, șampanie și o masă festivă.

Cuplurile de aur, rudele acestora și toți cei prezenți la eveniment, au asistat și dansat împreună, la spectacolul susţinut de Formația Etnostyl din Suceava și interpreții de muzică populară: Iosefina Telescu, Cristi Dascălu și Roxana Lupu-Moroșanu.

Foto

   

Video

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

3 suspecți de fapte de furt au ajuns în arestul IPJ Suceava

Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a organizat, la primele ore ale zilei de 26 martie, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.