Sursa arhiva
Sursa arhiva

Încă 32 de persoane diagnosticate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, la Suceava

Astăzi, 04.11.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 7622 de persoane declarate vindecate.
La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 32 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 47 persoane declarate vindecate.
Din totalul celor 569 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 201 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 90 pacienți sunt în zona tampon și 278 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).
Din cei 201 pacienți diagnosticați Covid-19:
– 108 prezintă forme medii ale bolii;
– 17 prezintă forme ușoare,
– 58 prezintă forme severe;
– 18 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 5 pacienți sunt ventilați mecanic.
Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 343 paturi libere din care 19 pentru pacienți Covid-19, 218 în sectorul Non-Covid și 106 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 2 paturi libere pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 29 ventilatoare libere din care 11 pentru pacienți Covid-19.
La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 82 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.
La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 31 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.
La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 10 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și sunt 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.
La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 26 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.
La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați un număr de 6 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și sunt nu sunt persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.
Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.
Numărul total de persoane testate până în prezent este de 73454, în ultimele 24 de ore fiind testate 686 de persoane.
La data prezentului comunicat se află în carantină 862 persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 313 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 10 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 10 au câte un caz în evoluție, 38 au sub cinci cazuri în evoluție, 22 au sub zece cazuri în evoluție iar 34 au peste zece cazuri în evoluție.
La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1577 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.
În cursul zilei de 03.11.2020 polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 1132 persoane. De asemenea, au fost verificate 114 societăți comerciale. Au fost aplicate 119 sancțiuni contravenționale, în valoare de 7000 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.
Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

În contextul creșterii numărului de cazuri în județul Suceava în ultimele 24h, prefectul subliniază că eforturile noastre de acum se concentrează pe aplatizarea acestei noi curbe, cu mult mai periculoase, și care pune presiune enormă pe sistemul sanitar. Însă rezolvarea nu este în primul rând în spitale, ci la fiecare dintre noi, prin prevenție: purtarea măștii, respectarea distanței și aplicarea normelor de igienă. ”Este o realitate pe care trebuie să o acceptăm și să o înțelegem, aceea că în lipsa sprijinului cetățenilor, orice măsură adoptată de către autorități nu va conduce automat la depășirea aceastei perioade dificile. Doar printr-un efort comun putem să revenim la un moment dat, și ne-am dori cât mai repede, la viețile noastre normale. Adresez mulțumiri și pe această cale tuturor sucevenilor care respectă regulile sanitare și măsurile de prevenție!”

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

3 suspecți de fapte de furt au ajuns în arestul IPJ Suceava

Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a organizat, la primele ore ale zilei de 26 martie, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.