În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Suceava au fost efectuate 624 de teste

Astăzi, 06.11.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 7854 de persoane declarate vindecate.
La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 33 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 44 persoane declarate vindecate.
Din totalul celor 560 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 190 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 72 pacienți sunt în zona tampon și 298 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).
Din cei 203 pacienți diagnosticați Covid-19:
– 99 prezintă forme medii ale bolii;
– 16 prezintă forme ușoare,
– 57 prezintă forme severe;
– 18 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 3 pacienți sunt ventilați mecanic.
Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 364 paturi libere din care 40 pentru pacienți Covid-19, 196 în sectorul Non-Covid și 128 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 2 paturi libere pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 31 ventilatoare libere din care 13 pentru pacienți Covid-19.
La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 85 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.
La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 28 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.
La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 12 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și nu sunt persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.
La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 27 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.
La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați un număr de 11 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.
Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 353 iar totalul persoanelor suspecte de infecție cu noul coronavirus este de 83.
Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.
Numărul total de persoane testate până în prezent este de 74508, în ultimele 24 de ore fiind testate 624 de persoane.
La data prezentului comunicat se află în carantină 713 persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 409 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 8 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 11 au câte un caz în evoluție, 34 au sub cinci cazuri în evoluție, 29 au sub zece cazuri în evoluție iar 34 au peste zece cazuri în evoluție.
La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1642 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.
În cursul zilei de 05.11.2020 polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 1039 persoane. De asemenea, au fost verificate 132 societăți comerciale. Au fost aplicate 145 sancțiuni contravenționale, în valoare de 7100 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.
Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Solicităm cetățenilor să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanțarea fizică și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.
SĂ RESPECTĂM ÎN CONTINUARE 3 MĂSURI SIMPLE, CARE NE POT PROTEJA PE NOI SAU PE CEI DIN JURUL NOSTRU:
• să evităm locurile aglomerate, păstrând distanțarea fizică,
• să purtăm masca.
• să ne spălăm des mâinile.
La linia telefonică TelVerde 0800800165, cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție.
La linia telefonică TelVerde 0800800358, cetățenii pot apela pentru recomandări și informații legate de COVID-19.

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Video: Accidentul de la Arbore a fost soldat cu 29 de victime, dintre care 23 au necesitat transportul la unitatea spitalicească

În urma accidentului rutier petrecut pe raza localității Arbore, a rezultat vătămarea corporală a 23 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.