La unitatea ATI nu este nici un pat disponibil pentru pacienții Covid! În ultimele 24 de ore au fost internate 19 persoane diagnosticate cu SARS-CoV-2

Astăzi, 17.11.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 9009 de persoane declarate vindecate.

        La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 19 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 42 persoane declarate vindecate.

           Din totalul celor 535 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 198 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 86 pacienți sunt în zona tampon și 251 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

           Din cei 198 pacienți diagnosticați Covid-19:

108 prezintă forme medii ale bolii;

14 prezintă forme ușoare,

57 prezintă forme severe;

19 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 9 pacienți sunt ventilați.

        Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 389 paturi libere din care 34 pentru pacienți Covid-19, 242 în sectorul Non-Covid și 113 pentru zona tampon. La unitatea ATI nu este nici un pat disponibil pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 32 ventilatoare libere, din care 17 pentru pacienții Covid-19.

  •            La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 76 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.
  •            La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 29 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.          
  •            La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 17 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.          
  •            La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 23 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.          
  •            La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați un număr de 19 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

        Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 362 iar totalul persoanelor suspecte de infecție cu noul coronavirus este de 100.

         Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

           Numărul total de persoane testate până în prezent este de 81505, în ultimele 24 de ore fiind testate 935 de persoane.

           La data prezentului comunicat se află în carantină 875 persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 385 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.          

            Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 3 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 12 au câte un caz în evoluție, 30 au sub cinci cazuri în evoluție, 31 au sub zece cazuri în evoluție iar 38 au peste zece cazuri în evoluție.

              La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1818 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

           În cursul zilei de 16.11.2020 polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 1170 persoane. De asemenea, au fost verificate 100 societăți comerciale Au fost aplicate 144 sancțiuni contravenționale, în valoare de 21000 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.              

           Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

           Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

           Reamintim cetățenilor județului Suceava că toate datele transmise în acest comunicat, incidența la zi a cazurilor de COVID-19 la nivelul tuturor unităților administrativ teritoriale din județ precum și hotărârile Comitetului pentru Situații de Urgență Suceava, se regăsesc pe pagina oficială a Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea Info Coronavirus.

https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus-judetul-suceava/

 

  PURTAȚI MASCA de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

  La linia telefonică TelVerde 0800800165, cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție.

            La linia telefonică TelVerde 0800800358, cetățenii pot apela pentru recomandări și informații legate de COVID-19.

          Totodată vă reamintim că Direcţia de Sănătate Publică Suceava pune la dispoziţia populaţiei un număr de CALL CENTER, 021.414.44.30, la care cetăţenii pot primi informaţii cu privire la virusul SARS CoV 2 și pot accesa una din următoarele trei opţiuni:

1. Informaţii Simptome

2. Informaţii Contact Direct

3. Informaţii Izolare

Numărul 021.414.44.30 poate fi apelat din toate reţelele de telefonie fixă sau mobilă, în intervalul orar orele 8-16, de luni până vineri.

Cetățenii se pot adresa și Centrului Județean de Coordonare si Conducere a Interventiei Suceava la adresa de e-mail cjcci.sv@gmail.com sau telefon 0230.220.103,

           Anexam la prezentul comunicat graficul transmis de conducerea Spitalului Județean Suceava cu Previziunea evoluției cazurilor Covid-19 la nivelul județului Suceava. Specialiștii din cadrul Spitalului Județean previzionează până la 31.12.2020 o creștere controlată a cazurilor de Covid-19.

previziune judeteana 17.11.20

           Legendă:

Linia roșie reprezintă capacitatea maxima pe judet.

Linia albastră reprezintă situatia zilnica. Linia albastra este previziunea evolutiei. Se vede ca intersectia liniilor este dupa 31.12.2020 (este o evolutie controlata)

 

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La 22.04.2021, ora 02:48, Poliţia oraşului Vicovu de Sus a fost sesizată prin „SNUAU 112” …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.