În ultimele 24 de ore au fost externate 64 de persoane declarate vindecate la Suceava

    Astăzi, 24.11.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 9936 de persoane declarate vindecate.

        La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 44 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 64 persoane declarate vindecate.

           Din totalul celor 536 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 232 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 75 pacienți sunt în zona tampon și 229 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

           Din cei 232 pacienți diagnosticați Covid-19:

144 prezintă forme medii ale bolii;

19 prezintă forme ușoare,

50 prezintă forme severe;

19 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 12 pacienți sunt ventilați.

        Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 391 paturi libere din care 36 pentru pacienți Covid-19, 251 în sectorul Non-Covid și 104 pentru zona tampon. La unitatea ATI este disponibil 1 pat liber pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 33 ventilatoare libere, din care 18 pentru pacienții Covid-19.

           La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 84 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 8 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

           La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 23 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.          

           La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 14 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.          

 

           La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 28 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 9 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.          

           La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați un număr de 13 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 4 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus.

        Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 394 iar totalul persoanelor suspecte de infecție cu noul coronavirus este de 101.

         Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

           Numărul total de persoane testate până în prezent este de 85818, în ultimele 24 de ore fiind testate 1167 de persoane.

           La data prezentului comunicat se află în carantină 647 persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 436 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.          

            Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 6 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 9 au câte un caz în evoluție, 32 au sub cinci cazuri în evoluție, 31 au sub zece cazuri în evoluție iar 36 au peste zece cazuri în evoluție.

              La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1819 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

           În cursul zilei de 23.11.2020 polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 734 persoane. De asemenea, au fost verificate 106 societăți comerciale Au fost aplicate 84 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2000 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

           Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

           Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Solicităm cetățenilor să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanțarea fizică și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

SĂ RESPECTĂM ÎN CONTINUARE 3 MĂSURI SIMPLE, CARE NE POT PROTEJA PE NOI SAU PE CEI DIN JURUL NOSTRU:

– să evităm locurile aglomerate, păstrând distanțarea fizică,

– să purtăm masca.

– să ne spălăm des mâinile.

 

           Toate datele transmise în acest comunicat, incidența la zi a cazurilor de COVID-19 la nivelul tuturor unităților administrativ teritoriale din județ precum și hotărârile Comitetului pentru Situații de Urgență Suceava, se regăsesc pe pagina oficială a Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea Info Coronavirus.

https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus-judetul-suceava/

          Deasemenea Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) elaborată de de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile și actualizată la data de 18.11.2020, poate fi consultata pe site-ul oficial al Institutiei Prefectului – judetul Suceava.

https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus…/

Sau pe site-ul

https://www.cnscbt.ro/index.php/legislatie_cov

  La linia telefonică TelVerde 0800800165, cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție.

            La linia telefonică TelVerde 0800800358, cetățenii pot apela pentru recomandări și informații legate de COVID-19.

  Totodată vă reamintim că Direcţia de Sănătate Publică Suceava pune la dispoziţia populaţiei un număr de CALL CENTER, 021.414.44.30, la care cetăţenii pot primi informaţii cu privire la virusul SARS CoV 2 și pot accesa una din următoarele trei opţiuni:

1. Informaţii Simptome

2. Informaţii Contact Direct

3. Informaţii Izolare

Numărul 021.414.44.30 poate fi apelat din toate reţelele de telefonie fixă sau mobilă, în intervalul orar orele 8-16, de luni până vineri.

Cetățenii se pot adresa și Centrului Județean de Coordonare si Conducere a Interventiei Suceava la adresa de e-mail cjcci.sv@gmail.com sau telefon 0230.220.103.

         Anexam la prezentul comunicat graficul transmis de conducerea Spitalului Județean Suceava cu Previziunea evoluției cazurilor Covid-19 la nivelul județului Suceava. Specialiștii din cadrul Spitalului Județean previzionează până la 31.12.2020 o creștere controlată a cazurilor de Covid-19.

           Legendă:

Linia roșie reprezintă capacitatea maxima pe judet.

Linia albastră reprezintă situatia zilnica. Linia albastra este previziunea evolutiei. Se vede ca intersectia liniilor este dupa 31.12.2020 (este o evolutie controlata)

 previziune judeteana 24.11.20

Situatie incidenta judet SV 24.11.2020

 

Publicitate
serjexim

Publicat de: Ciobica Andreea

Alte articole

Foto: CERCETAȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI

“La data de 20 ianuarie 2021, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.