Sursa foto arhiva
Sursa foto arhiva

Dosare penale la regimul rutier

La 29.11.2020, ora 11:25, echipajul din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei, aflat în serviciul de patrulare pe raza localității, a fost sesizat prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe DN 2, pe raza loc. Vadu Moldovei, în afara carosabilului, se află o mașină răsturnată.

La locul indicat, pe partea dreaptă, în afara părții carosabile pe sensul de mers Fălticeni-Roman a fost găsit răsturnat pe cupolă, autoturismul care a fost condus de un bărbat de 30 ani, din com. Vadu Moldovei. Fiind testat cu aparatul alcooltest, a rezultat că avea o alcoolemie de 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge, în vederea determinării alcoolemiei. În urma producerii evenimentului nu au rezultat victime omenești sau alte pagube materiale.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”.

 

La 29.11.2020, patrulele de siguranță publică din cadrul SPR 13 Marginea, s-au deplasat de DJ 178 Burla, iar în jurul orelor 16:50, o patrulă a observat un autoturism ce avea direcția de deplasare dinspre mun. Rădăuți către comuna Burla, al cărui conducător auto, la vederea autospecialei de poliție a mărit viteza de deplasare. S-a luat legătura cu al doilea echipaj, care a oprit pentru control autoturismul în cauză.

Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat de 31 ani, din com. Burla, care emana miros de alcool.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost transportat la Spitalul municipal Rădăuți, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificării în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că autoturismul avea inspecția tehnică periodică expirată, fapt pentru care s-a luat măsura sancționării contravenționale a conducătorului auto conform OUG 195/02R, luându-se și măsura complementară a reținerii certificatului de înmatriculare.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”

 

La 29.11.2020, orele 17.15, patrula de poliție rutieră din cadrul Poliției Municipiului Suceava -Biroul Rutier, în timp acționa pe linia respectării normelor rutiere pe raza mun. Suceava, a fost dirijată prin SNUAU 112, să se deplaseze pe str. Măgurei din mun. Suceava, unde a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul auto se află sub influența alcoolului.

La fața locului s-a constatat că un bărbat de 65 ani, din mun. Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe str. Măgurei din  mun. Suceava, a efectuat manevra de mers înapoi fără a se asigura corespunzător, ocazie cu care a intrat în coliziune cu autovehicul care se afla parcat regulamentar.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică și a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

Publicitate
edyand

Publicat de: Ciobica Andreea

Alte articole

Sursa foto arhiva

HOTĂRÂRE nr. 23 din 22.04.2021 privind acordarea de asistență internațională cu titlul gratuit pentru Ucraina și aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea

C.N.S.U. a adoptat în această seară o hotărâre privind acordarea de asistenţă internaţională cu titlul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.