Dosare penale la regimul rutier

Burdujeni

La 23.01.2021, ora 00.15, patrula de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Burdujeni a observat un autoturism care se deplasa pe strada Calea Burdujeni, dinspre localitatea Plopeni și care la intersecția cu strada Calea Unirii, în sensul giratoriu, nu a respectat culoarea roșie a semaforului electric, continuându-și deplasarea pe aceeași stradă către strada Gheorghe Doja. Având în vedere aceste aspecte s-a pornit în urmărirea autoturismului în cauză, care s-a deplasat pe strada Calea Burdujeni, a intrat pe strada Gheorghe Doja, apoi pe strada Mircea Damaschin și pe strada Călimani, în tot acest timp, conducătorul autoturismului mărind viteza de deplasare. Pe strada Călimani, înainte de intersecția cu strada Calea Burdujeni, conducătorul auto a virat dreapta pe o alee pietonală și a oprit autoturismul. În momentul în care autospeciala de poliție a oprit pe strada Calea Burdujeni, paralel cu aleea pietonală, conducătorul autoturismului în cauză a ieșit din habitaclu și a încercat să fugă pe strada Călimani. S-a procedat la urmărirea celui în cauză, care a fost prins la scurt timp și condus înapoi la autospeciala de poliție. Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 33 de ani, din mun. Suceava. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost solicitat sprijinul lucrătorilor Biroului Rutier Suceava.

Șoferul a refuzat testarea cu aparatul etilotest, motiv pentru care a fost transportat cu autospeciala de serviciu la Spitalul Județean Suceava, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii aloolemiei. La sediul Spitalului Județean Suceava, în prezența personalului de serviciu, șoferul a refuzat și recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii aloolemiei.

În cauză s-a întocmit proces verbal de constatare privind săvârșirea infracțiunii de ,, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice“.

Suceava

La 22.01.2021, ora 17:59, un echipaj din cadrul Poliției mun. Suceava-Biroul Rutier, efectuând serviciul de patrulare, supraveghere şi control al traficului rutier pe Bld. 1 Mai din municipiul Suceava, a procedat la oprirea unui autoturism care circula cu viteza de 99 km/h, înregistrată cu aparatul radar. La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 60 de ani, din mun. Suceava. Datorită faptului că acesta emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Județean Suceava unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Șoferul a fost sancționat și contravențional pentru depășirea limitei maxime de viteză, iar prin ordonanţa din data de 22.01.2021, lucrătorii de poliţie din cadrul Biroului Rutier, au dispus și începerea urmării penale cu privire la comiterea infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Mitocul Dragomirnei

La 22.01.2021, ora 22.50, patrula din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, în timp ce efectua controlul traficului rutier pe D.C. 57 din satul Mitocul Dragomirnei, a oprit pentru control autoturismul condus de o tânără de 19 ani, localnică, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Șcheia

La 22.01.2021, ora 22.55, lucrătorii Secției 9 Poliție Rurală Șcheia, în timp ce efectuau controlul traficului rutier pe strada Humorului, din satul Șcheia, comuna Șcheia, au oprit pentru control autoturismul condus de o femeie de 29 ani, din mun. Fălticeni, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autoturisme.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Publicitate
serjexim

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Sursa Foto Arhiva

Agresor evacuat din locuință în baza unui ordin de protecție provizoriu emis de polițiști

La 27.02.2021, ora 18.37, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 de către …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.