Asociațiile și fundațiile vor putea să deconteze costurile aferente cazării refugiaților ucraineni

Joi, 21 aprilie, Guvernul României a adoptat o hotărâre referitoare la decontarea cazării refugiaților ucraineni. Modificarea legislativă a fost decisă având în vedere faptul că, printre locațiile stabilite de comitetele judeţene/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă în condițiile OUG nr. 15/2022, se regăsesc unități de cazare aflate în gestiunea unor asociații sau fundații.

,,Guvernul României a adoptat HG pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 315/2022 pentru aprobarea valorii maxime a costurilor aferente cazării în locaţiile stabilite de comitetele județene/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgență pentru cetățenii străini sau apatrizii aflaţi în situaţii deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina şi care nu solicită o formă de protecţie potrivit Legii nr. 122/2006 privind azilul în România, precum și pentru alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne.

Actul normativ modifică normele referitoare la decontarea cazării refugiaților ucraineni, în sensul aplicării acesteia și în cazul asociațiilor și fundațiilor.

Astfel, valoarea maximă a costurilor aferente cazării în locaţiile stabilite de comitetele judeţene/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, puse la dispoziţie de către instituţiile sau autorităţile publice centrale sau locale, de către operatorii economici publici sau privaţi ori de către asociații sau fundații, este în sumă de 50 de lei/zi/persoană.”, potrivit hotărârii.

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Foto – Asociația Institutul Bucovina și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară au organizat o expoziție de desene despre imaginea României în spațiul european

Asociația Institutul Bucovina, alături de Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, a găzduit, în perioada …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.