Breaking News

Record de vizitatori de ,,Noaptea Muzeelor”. Aproximativ 14.000 de persoane au vizitat obiectivele Muzeului Național al Bucovinei

Şi în acest an, Muzeul Naţional al Bucovinei a marcat manifestarea ,,Noaptea muzeelor”, prin deschiderea către public a cinci dintre obiectivele sale dar şi prin organizarea de evenimente inedite. Evenimentul s-a bucurat de un interes extraordinar, numărul vizitatorilor fiind mai mare faţă de 2019 (7418 vizitatori) şi 2021 (12.597 de vizitatori), informează unitatea muzeală.

,,În premieră, la Muzeul de Istorie s-au deschis pentru vizitare depozitele cu patrimoniul de ceramică arheologică. La Cetatea de Scaun, prof. Johannes Raimund Onesciuc a susţinut un concert de pian şi Ana Creangă a oferit un moment muzical de excepţie la chitară. La Hanul Domnesc, publicul s-a putut delecta cu un concert de muzică clasică susţinut de TRIO ROYAL.

Astfel, au trecut pragul Muzeului Naţional al Bucovinei, 13909 vizitatori, din care:

  • Muzeul de Istorie, 3830 vizitatori;
  • Cetatea de Scaun a Sucevei, 3212 vizitatori;
  • Muzeul Satului Bucovinean, 1307 vizitatori;
  • Hanul Domnesc, 1924 vizitatori;
  • Muzeul de Ştiinţele Naturii, 3573 vizitatori.

Mulţumim vizitatorilor care au fost alături de noi şi îi aşteptăm în continuare să participe în număr cât mai mare la manifestările organizate de Muzeul Naţional al Bucovinei.”, potrivit organizatorilor.

Publicitate
serjexim

Publicat de: StiriInfoSuceava

Alte articole

Meteo: O nouă avertizare cod galben de averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină pentru județul Suceava

ANM a emis o nouă avertizare meteo (cod galben) de instabilitate atmosferică temporar accentuată, fiind …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.