211 transporturi ilegale de lemn, descoperite la un singur operator economic

Un agent economic din comuna Baia a reușit să efectueze 211 transporturi ilegale de material lemnos, într-o perioadă relativ scurtă de timp, ceea ce spune multe despre dimensiunea afacerilor ilegale de acest gen din foarte multe localități ale județului Suceava.

În perioada 26.06-13.07.2023, Garda Forestieră Suceava, în colaborare cu lucrători ai Serviciului de Investigare a Fraudelor – BICMA din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, a efectuat verificări cu privire la modul de respectare a prevederilor legale privind comercializarea și transportul materialelor lemnoase pe drumurile publice.

În urma verificărilor s-a constatat faptul că un operator economic din comuna Baia, în calitate de transportator profesionist, a efectuat 228 de transporturi de materiale lemnoase prin care a comercializat un volum total de 665,24 mc.

Din totalul de 288 de transporturi efectuate, 211 au fost efectuate cu încălcarea prevederilor legale. Cu ocazia efectuării celor 211 transporturi, s-a transportat și comercializat un volum total de 609,81 mc materiale lemnoase.

Operatorul economic a fost sancționat contravențional cu amendă totalizând 6.000 lei, iar cantitatea de 609,81 mc materiale lemnoase, aferentă celor 211 transporturi efectuate cu încălcarea prevederilor legale, în valoare de 137.488 lei, a fost confiscată valoric.

Deși firma era înregistrată în evidențele instituției doar cu activități de prestări servicii transport, s-a constatat că operatorul economic a comercializat întreaga cantitate de materiale lemnoase pe care a achiziționat-o, transportând-o către diverși beneficiari persoane fizice.

În acest caz a fost sesizat și ANAF-ul, pentru evaziune privind obligațiile fiscale aferente activității de comercializare a materialelor lemnoase.

Publicitate
edyand

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Percheziții la traficanții de motorină, de unde au fost ridicate mai multe bunuri

Nu mai puțin de 25 de percheziții au avut loc în cursul zilei de vineri …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.