O fetiță de 3 ani, cu tumoră pe creier, salvată de o echipă de chirurgi de la Iași

O fetița în vârstă de 3 ani din Suceava, diagnosticată cu o tumoră pe creier și dusă la Iași cu un sindrom de hipertensiune intracraniană, adică dureri de cap și vărsături, a fost salvată de o echipă complexă de chirurgi care a remarcat incredibila forță de luptă pentru viață a copilei.

Investigațiile au arătat prezența unei tumori de 5 cm la nivelul fosei posterioare și echipa medicală de la Spitalul Clinic de Urgență prof. ”Nicolae Oblu” Iași a decis să intervină chirurgical.

Operația a fost una complexă, plină de riscuri, dar echipa medicală condusă de neurochirurgul Lucian Eva a reușit extirparea tumorii care amenința viața micuței Ilinca.

Ceea ce i-a uimit pe toți cei prezenți a fost momentul uluitor în care, după intervenția chirurgicală, Ilinca s-a detubat singură. Fetița și-a exprimat dorința de a mânca.

Mama Ilincăi, Alexandra Moroșanu, a povestit că inițial fetița a fost internată la Vatra Dornei cu o suspiciune de meningită. „Dintr-o convulsie, ne-a trimis la Suceava cu ambulanța. În urma unui CT și apoi încă un CT cu soluție de contrast, am aflat că are tumoră pe creier. E crunt. Cred că în nici măcar 24 de ore. Totul a pornit de la bronșită, cu tratament cu antibiotic. Nimic nu prevestea ceea ce urmează. La cinci zile de la antibiotic, fetița deja era molatecă, nu mai voia să se dea jos din pătuț, acuza dureri de cap. Am mers la Dorna la control, doar deshidratată. Am încercat cu săruri și nu. Ne-am internat și de aici începe…. Sperăm că a fost scoasă toată tumoarea și așteptăm RMN-ul acum”, a povestit mama Ilincăi.

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Primarul comunei Slatina, găsit în conflict de interese de ANI

Agenția Națională de Integritate  a transmis printr-un comunicat de presă că Vasile Vlăduț Gherman, primarul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.