Șofer fugar, oprit de polițiști cu dispozitivul ”Spike” care distruge cauciucurile

În noaptea de 5 spre 6 decembrie, în jurul orei 23.00, un echipaj de la Poliția municipiului Vatra Dornei care acționa în control trafic pe DN 18, în zona Cârlibaba, a efectuat semnal de oprire unui șofer, care însă și-a continuat deplasarea.

Primul echipaj a solicitat sprijinul unui al doilea echipaj care a așternut pe carosabil, în fața mașinii, dispozitivul baraj extensibil cu țepi tip ,,SPIKE”, aflat în dotarea Postului de Poliție Cârlibaba.

Fugarul a trecut peste dispozitiv dar a fost nevoit să reducă mult viteza, fiind oprit după aproximativ 1 kilometru.

La volan a fost identificat un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Borșa, care le-a spus polițiștilor că nu a oprit pentru că știa că ITP-ul și asigurarea RCA nu sunt valabile

Aceste declarații s-au confirmat, tânărul comițând doar contravenții și fiind în ordine din punct de vedere penal.

”S-a procedat la conducerea conducătorului auto la Sediul de Poliție Cârlibaba, unde a fost verificat în bazele de date ale Poliției Române, fiind sancționat contravențional conf. OUG 195/2002 cu o amendă în valoare de 3.625 lei.

 Totodată, a fost dispusă măsura reținerii certificatului de înmatriculare al autoturismului, a permisului de conducere și s-a dispus imobilizarea vehiculului prin ridicarea celor două plăcuțe cu numerele de înmatriculare

Deși mesajul de fermitate în aplicarea legii este unul cât se poate de clar și obiectiv, în continuare șoferi iresponsabili încalcă legea și pun în pericol viața proprie, dar și a altor persoane prin gesturi ce nu respectă măcar o proporționalitate logică între gravitatea abaterii rutiere, urmările în plan juridic și potențialele consecințe tragice.

Neoprirea la semnalul regulamentar al polițistului rutier nu este doar o contravenție și un act de sfidare a legii și autorității, ci poate atrage consecințe din cele mai grave pentru șoferul care încalcă legea, pasagerii din vehiculul acestuia, alți participanți la trafic (șoferi sau pietoni) și chiar pentru polițiștii care vor desfășura activități de interceptare și oprire”, se arată într-un comunicat al Poliției Suceava.

Respectați legea! Nu vă puneți în pericol sănătatea, viața și libertatea!

Publicitate
edyand

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Primarul comunei Slatina, găsit în conflict de interese de ANI

Agenția Națională de Integritate  a transmis printr-un comunicat de presă că Vasile Vlăduț Gherman, primarul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.