Șofer fugar, care avea permisul suspendat, prins cu ajutorul dispozitivului cu cuie

Un șofer care nu a oprit la semnalele regulamentare ale polițiștilor a putut fi prins cu ajutorul dispozitivului cu cuie. S-a întâmplat în noaptea de vineri spre sâmbătă, în municipiul Rădăuți. Oamenii legii au primit o informație că un șofer circula pe străzile orașului la volanul unei mașini deși avea dreptul de a conduce suspendat. A fost identificată mașina în cauză, dar cel aflat la volan a apăsat și mai tare accelerația. Polițiștii au plecat în urmărire, iar în timp acesteia și-au dat seama că în mașină se aflau mai multe persoane, astfel încât au decis să nu folosească armamentul din dotare. În schimb, au apelat la alți colegi care au format mai multe baraje. La un moment dat, când mașina fugarului a ajuns în apropierea șoselei de centură, pe carosabil a fost amplasat dispozitivul de forță prin cuie. Toate cele patru anvelope au fost sparte, iar după câteva sute de metri mașina a oprit. Șoferul a coborât și a încercat să se facă nevăzut în noapte, dar fără succes. La volan era un tânăr de 21 de ani, din Dornești, care avea permisul suspendat până la mijlocul lunii iunie. A fost testat cu aparatele etilotest și drugtest și s-a constatat că nu consumase nici alcool și nici droguri. Acum, s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

”Deși mesajul de fermitate în aplicarea legii este unul cât se poate de clar și obiectiv, în continuare șoferi iresponsabili încalcă legea și pun în pericol viața proprie, dar și a altor persoane prin gesturi ce nu respectă măcar o proporționalitate logică între gravitatea abaterii rutiere, urmările în plan juridic și potențialele consecințe tragice.

Neoprirea la semnalul regulamentar al polițistului rutier nu este doar o contravenție și un act de sfidare a legii și autorității, ci poate atrage consecințe din cele mai grave pentru șoferul care încalcă legea, pasagerii din vehiculul acestuia, alți participanți la trafic (șoferi sau pietoni) și chiar pentru polițiștii care vor desfășura activități de interceptare și oprire.

Urmărirea vehiculului care nu oprește la semnalul polițistului generează riscuri suplimentare pe fondul dezvoltării unor viteze superioare de deplasare, presiune psihică suplimentară în condiții asociate de multe ori și consumului de alcool sau substanțe interzise de către șoferi”, au transmis reprezentanții IPJ Suceava.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Motociclist rănit după impactul cu un autoturism

Un motociclist a fost rănit și a fost transportat la spital după un accident în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.