Trafic dat peste cap în fața Primăriei Suceava după ce o conductă de canalizare s-a rupt și asfaltul s-a prăbușit

Traficul rutier a fost dat peste cap în municipiul Suceava, chiar în fața Primăriei. S-a întâmplat încă de sâmbătă seară, după ce o conductă de canalizare s-a rupt și asfaltul s-a prăbușit. Echipele de muncitori de la ACET au lucrat toată noaptea de sâmbătă spre duminică și au reușit să depisteze la o adâncime de aproximativ 5 metri conducta ruptă.

„S-a găsit o conductă de canalizare ruptă în două de la greutatea asfaltului, probabil de la tasarea în timp care s-a produs. Încercăm să remediem cât mai repede această avarie, eu sper ca oamenii care lucrează aici să rezolve astăzi această problemă, astfel încât în cursul zilei de luni să aducem terenul la starea inițială și să nu mai fie probleme cu traficul în zonă. O să trebuiască, împreună cu operatorul județean ACET, să facem o strategie în oraș, ca acolo unde sunt puncte vulnerabile, cum este și acesta de aici, să luăm măsuri să înlocuim o parte din conductele vechi de canalizare și apă”, a declarat primarul de Suceava, Ion Lungu.

Acesta a mai spus că municipalitatea a atras fonduri de aproape 100 de milioane de euro, finanțări europene, pentru a se asigura un serviciu public de alimentare cu apă și canalizare de calitate, dar nu toate conductele au fost schimbate pentru că au fost proiecte europene care prevăd doar extinderea conductelor de apă și canalizare, așa cum s-a procedat în cartierul Burdujeni – Sat, în cartierul Ițcani, și mai puțin a magistralelor, care au o anumită vechime.

Publicitate
edyand

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Ediția a 35-a a Festivalului Internațional ”Întâlniri Bucovinene” a debutat la Câmpulung Moldovenesc

Cea de a 35-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor ”Întâlniri Bucovinene” a demarat vineri, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.