Reținut în arest după ce a fugit de polițiști fără permis de conducere și cu alcoolemie mare

Polițiștii au continuat cercetările în cazul urmăririi de săptămâna trecută de la Hănțești, unde un șofer băut și fără permis de conducere a încercat să scape cu fuga, mai întâi la volan și apoi pe jos.

După ce probele de sânge au confirmat alcoolemie mare,  în seara zilei de 23 aprilie s-a dispus reținerea în arest a inculpatului, pentru 24 de ore.

Pe 20 aprilie, în jurul orei 23:00, un echipaj de poliție care se afla pe drumul județean din satul Berești, comuna Hănțești, a efectuat semnal de oprire unui autoturism VW care se deplasa din sensul opus mașinii de poliție.

Polițiștii au plecat în urmărire cu autospeciala de serviciu dar cel de la volanul nu a oprit.

La un moment dat, fugarul a pătruns cu autoturismul pe un teren agricol, unde a mai parcurs aproximativ 100 metri, apoi a coborât din mașină și a încercat să fugă pe jos.

Polițiștii l-au ajuns însă din urmă și l-au încătușat.

S-a constatat că localnicul de la volan nu are permis de conducere și

avea concentrația de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior condus la Spitalul de Urgență Suceava,  unde i-au fost prelevate două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În continuarea cercetărilor, buletinul de analiză o indicat o alcoolemie de 2,11 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv valoarea de 1,94 g/l alcool pur în sânge la cea de-a doua probă prelevată.

Inculpatul a fost introdus în arestul Poliției Suceava iar procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava urmează să decidă cum vor continua mai departe cercetările.

Publicitate
edyand

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

30 de zile de arest pentru tânărul care a accidentat mortal o altă persoană

Un magistrat de drepturi și libertăți de la Judecătoria Suceava a decis emiterea unui mandat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.