Două gospodării din Gura Humorului, afectate de un puternic incendiu

Două gospodării au fost afectate de un puternic incendiu care a izbucnit în noaptea de joi spre vineri la Gura Humorului.

Alarma s-a dat după ora 3.00, iar la fața locului au ajuns trei autospeciale ale militarilor Gărzii de Intervenție Gura Humorului și ale Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, dar și o ambulanță SMURD.

”Toate construcțiile constituiau un corp comun, fiind dispuse în forma literei „U”, favorizând propagarea incendiului. Pe timpul intervenției, echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical proprietarilor (un bărbat în vârstă de 84 de ani, și soția sa, în vârstă de 82 de ani), care au suferit atac de panică. Ambii au fost stabilizați, iar ulterior au refuzat transportul la spital”, au transmis reprezentanții ISU Suceava.

Flăcările au distrus în totalitate o locuință și anexa gospodărească, compusă dintr-o bucătărie și o baie, pe o suprafață totală de aproximativ 80 de metri pătrați. De asemenea, de la a doua casă de locuit au ars podul și acoperișul construcției, pe aproximativ 100 de metri pătrați. Din toate clădirile au ars și/sau au fost degradate mai multe bunuri materiale.

Pompierii spun că incendiul a plecat de la un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

Operațiunea de stingere a durat aproape patru ore, iar pompierii au reușit să oprească extinderea flăcărilor la locuințele din vecinătate.

Cu această ocazie, reprezentanții ISU Suceava le-au transmis cetățenilor să trateze recomandările pompierilor profesioniști cu maximă seriozitate, pentru a se proteja şi pentru a transforma propria locuinţă în cel mai sigur şi confortabil loc, atât pentru ei, cât şi pentru întreaga familie.

La exploatarea instalațiilor electrice:

– se vor utiliza întrerupătoare, prize sau cabluri electrice fără defecţiuni sau improvizaţii;

– se vor utiliza numai siguranţe omologate în tablourile electrice;

– evitaţi suprasolicitarea instalaţiilor electrice;

– verificați periodic instalația electrică, numai cu personal autorizat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

O mamă de 75 de ani a cerut ajutor Poliției pentru evacuarea fiului scandalagiu

O femeie în vârstă de 75 de ani, din Frătăuții Noi, a cerut ajutor Poliției, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.