Firul de înaltă tensiune al CFR, la Verești, agățat de un vehicul greu care transporta un excavator

Vineri, în jurul orei 11.30, un apel la 112 a anunțat Poliția că un ansamblu de vehicule a atins firele de înaltă tensiune de la trecerea la nivel cu calea ferată de la Verești iar unul dintre cauciucuri a explodat, suflul exploziei provocând leziuni șoferului.

Din cercetările ulterioare a rezultat că șoferul unui ansamblu Scania, cu semiremorcă, pe care era încărcat un buldoexcavator, rula pe direcția de la Salcea spre Verești iar în momentul în care a traversat calea ferată, antena ce era montată deasupra cabinei buldoexcavatorului a atins liniile de înaltă tensiune.

În urma șocului electric, vehiculul greu s-a oprit.

Din cercetările poliției rezultă că șoferul a coborât din cabină și s-a deplasat în partea laterală stânga a capului tractor pentru a decupla o bornă, moment în care un cauciuc din spate a explodat.

Șoferul a fost găsit conștient de echipajul medicale dar a fost transportat la spital, pentru investigații suplimentare.

Șoferul a putut fi verificat cu etilotestul de către polițiști și s-a constatat că nu era băut.

Polițiștii au făcut cercetarea la fața locului împreună cu tehnician criminalist din cadrul Serviciului Criminalistic Suceava.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, privind săvârșirea infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă”, ”neluarea masurilor legale de securitate si sănătate în munca”, și ”nerespectarea  masurilor legale de securitate si sănătate în muncă”, cercetările derulându-se in rem.

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

O mamă de 75 de ani a cerut ajutor Poliției pentru evacuarea fiului scandalagiu

O femeie în vârstă de 75 de ani, din Frătăuții Noi, a cerut ajutor Poliției, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.