Motociclist prins de poliție după o urmărire în trafic de circa 3 kilometri. ”Opriți la semnalul regulamentar al polițiștilor”

Pe 10 mai, în jurul orei 17.15, un echipaj de la Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc, care efectua activități de control trafic în municipiu, pe artera principală, DN 17, a efectuat semnal de oprire unei motociclete care circula pe sensul de la Câmpulung spre Vama.

Motociclistul nu a oprit la semnal și ulterior a demarat puternic.

 ”S-a urmărit în permanență să nu se pună în pericol viața motociclistului, având în vedere riscurile asociate unui eventual derapaj.

La ieșirea din Câmpulung Moldovenesc, într-o porțiune în care drumul se îngustează s-a reușit blocarea și oprirea în condiții de siguranță a conducătorului motocicletei și imobilizarea acestuia”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

După ce l-au prins pe fugar polițiștii au constatat că este vorba de un tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna Vama, care nu este posesor de permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

S-a mai constatat și că  motocicleta nu este înregistrată sau înmatriculată.

Tânărul în vârstă de 19 ani a fost supus și testării cu aparatele etilotest și drugtest, ambele rezultate fiind negative.

Având în vedere că s-a constatat comiterea a două infracțiuni rutiere respectiv ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”

şi „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, pe numele tânărului de 19 ani a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul poliției județene.

Motociclistul a fost și amendat cu 1.320 de lei, pentru regulile de circulație încălcate de către acesta în timpul urmăririi.

”Polițiștii atrag încă o dată atenția supra responsabilității atât în ceea ce privește componenta juridică de respectare a legislației rutiere în vigoare, cât și cu privire la responsabilitatea socială prin protejarea unor valori primordiale precum sănătatea și viața. Respectați legea! Nu vă puneți în pericol sănătatea, viața și libertatea! a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Suceava.

 

 

 

 

 

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Incendiu devastator declanșat de acțiunea unor rozătoare

Militarii Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus și ai Detașamentului de pompieri Rădăuți, împreună cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.