Bărbat cu o plagă tăiată la nivel inghinal cu secțiune completă de venă și arteră femurală comună, salvat de o echipă de medici suceveni

Cazul unui bărbat de 31 ani cu o plagă tăiată la nivel inghinal cu secțiune completă de venă și arteră femurală comună a fost rezolvat de o echipă multidisciplinară a Spitalului Clinic Județean Suceava, formată din medici urgentiști, chirurgi generaliști, chirurgi vasculari și medici anesteziști.

Pacientul a ajuns conștient, cu hemostaza provizorie efectuată de echipajul Serviciului Județean de Ambulanță, și după stabilizare în UPU a fost dus de urgență în sala de operație.

Intervenția a durat aproximativ 4 ore și a constat în oprirea hemoragiei (control proximal și distal față de zona lezată) și refacerea venei și arterei cu grefon venos autolog.

Intervenția a decurs fără complicații, pacientul fiind externat după 7 zile. Echipa operatorie a fost formată din chirurgi vasculari: dr. Marin Sapaniuc, dr. Dumitrița  Zaita, chirurgi generaliști: dr. Constantin Dumitrescul, dr. Bianca Voroniuc și medic ATI dr. Lilian Drăgoi.

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Incendiu devastator declanșat de acțiunea unor rozătoare

Militarii Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus și ai Detașamentului de pompieri Rădăuți, împreună cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.