Home / Actualitate / Evenimente rutiere cercetate de către poliţişti

Evenimente rutiere cercetate de către poliţişti

La data de 29.07.2016, ora 11.40, pe str. Crișan din municipiul Rădăuți, un bărbat, de 43 ani din municipiul București, în timp ce conducea autoturismul, a efectuat manevra de mers înapoi și nu a observat că un minor, în vârstă de 4 ani și 10 luni, localnic, a ieșit în drumul public cu o bicicletă cu roți ajutătoare , acroșându-l cu partea din stânga spate. Minorul a suferit leziuni uşoare. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Suceava

La data de 29.07.2016, ora 16.00, o femeie, de 28 ani, din municipiul Suceava, în timp ce conducea autoturismul, pe strada Aleea Jupiter din localitatea de domiciliu, a surprins şi accidentat ușor pe un bărbat, de 67 ani, localnic, care a traversat strada în calitate de pieton prin loc nepermis şi fără să se asigure.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l., iar ulterior i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. La spitalul Judeţean Suceava victima a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi recoltarea de probe biologice declarând verbal că a consumat alcool .

Poiana Stampei

La data de 29.07.2016, ora 18.03, pe D.N. 17, comuna Poiana Stampei, un bărbat, de 35 de ani, din municipiul Botoşani, în timp ce conducea autoturismul, într-o curba deosebit de periculoasă la dreapta, pe fondul vitezei neadaptate la condiţiile de drum, carosabilul fiind umed, a derapat, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de un bărbat de 59 de ani, din municipiul Bucureşti, care circula regulamentar din sens opus.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a unei femei, de 56 de ani, din municipiul București, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 59 de ani. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparat etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri, dar au fost conduşi la Spitalul Vatra Dornei unde li s-a u recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Gura Humorului

La data de 29.07.2016, în jurul orei 21.45, un bărbat, de 43 ani, din orașul Gura Humorului, în timp ce conducea scuterul, pe strada Ștefan cel Mare, din localitatea de domiciliu, datorită nepăstrării unei distanţe suficiente în mers faţă de autovehiculul din faţa sa, pe fondul neatenţiei şi a starii de ebrietate, a acroşat față-spate autoturismul, condus regulamentar de un bărbat, de 43 ani, localnic, care se deplasa în aceeași direcție de mers.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului mopedului. Ambii participanți la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,54 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul mopedistului și negativ în cazul conducătorului auto, ambii fiind conduşi la Spitalul orăşenesc Gura Humorului pentru a li se recolta mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Câmpulung Moldovenesc

La data de 30.07.2016, în jurul orei 08.00, pe str. Calea Transilvaniei din municipiul Câmpulung Moldovenesc, un bărbat, de 25 de ani, din orașul Beclean, județul Bistrița-Năsăud, în timp ce conducea autoutilitara, nu a păstrat o distanță suficientă în mers față de autoturismul condus în fața sa de un bărbat, de 66 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, intrând în coliziune față spate cu acesta, în momentul în care bărbatul de 66 de ani, a oprit mașina pe partea dreaptă a drumului. Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a bărbatului de 66 de ani.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Suceava

La data de 30.07.2016, în jurul orei 13.30, un bărbat, de 48 ani, din comuna Pătrăuți, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe strada Cernăuți, din municipiul Suceava, în zona trecerii de pietoni din apropierea intersecției în sens giratoriu cu strada Traian Vuia, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a căzut pe partea carosabilă.
Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a biciclistului.

Gura Humorului

 

La data de 30.07.2016, în jurul orei 16.15, pe strada Ciprian Porumbescu, din orașul Gura Humorului, un bărbat, de 77 ani, din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj, în timp ce conducea autoturismul, din cauza neasigurării corespunzătoare la manevra de întoarcere de pe un sens pe celălalt, a fost acroşat din spate de autoturismul, condus de un bărbat, de 20 ani, localnic, care circula în aceeaşi direcţie. Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a bărbatului de 77 de ani, precum și a unei femei, de 86 ani, din municipiul București, pasageră în acelaşi autoturism.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cajvana

La data de 30.07.2016, ora 18.55, pe DC 43, în orașul Cajvana, un bărbat, de 18 ani, localnic, în timp ce conducea mopedul, într-o curbă uşoară la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției de mers, intrând în coliziune faţă în spate cu un autoturism, care staţiona regulamentar. În accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului mopedului.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Întrucât conducătorul mopedului nu este deţinător de permis de conducere, faţă de acesta s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducere auto fără permis”, „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice” şi „vătămare corporală din culpă”, ce va fi soluționat procedural.

Vicovu de Sus

La data de 30.07.2016, în jurul orei 19:20, pe strada Calea Bucovinei, din orașul Vicovu de Sus, un bărbat, de 42 de ani, localnic, în timp ce conducea autoturismul, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu autoturismul, condus de un bărbat, de 33 ani, din comuna Putna, care se deplasa din sens opus şi cu un alt autoturism, condus un bărbat, de 27 ani, din comuna Putna, care circula în spatele primului autoturism acroşat.
Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a lui bărbatului de 42 de ani, precum și a celui de 27 de ani.
Conducătorul auto de 33 de ani şi cel de 27 de ani, au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri, după care li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Bărbatul vinovat de producerea evenimentului, a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest, fiind condus la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi „refuzul sau sustragerea de la prelevare de mostre biologice”, ce va fi soluționat procedural.

Publicitate
euro-tehnic-300
Publicitate
Atlantis-Gold-logo-300
Publicitate
fereastra-tsr-300

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Sursa foto arhiva

Se reia activitatea Serviciului Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculãri Suceava începând de mâine, 2 decembrie

Vă aducem la cunoştințã faptul cã începând cu data de 2 decembrie 2020 la Serviciul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.