Home / Actualitate / Video.Transportatorii din județ au protestat împotriva majorării preţurilor la RCA

Video.Transportatorii din județ au protestat împotriva majorării preţurilor la RCA

Luni, 22 august 2016, în intervalul orar 11.00 – 13.30, pe raza municipiului Suceava şi a comunei Şcheia, transportatorii au protestat împotriva creșterilor abuzive ale polițelor RCA. Aceștia au participat cu autovehicule de transport marfă de mare tonaj, claxonând și circulând cu viteza redusă, îngreunțnd astfel circulația, mai ales în sensurile giratorii de la Orizont-Burdujeni și zona Bazar. Protest al transportatorilor a fost și sâmbătă, când au participat în intervalul orar 11.30 – 14.30, aproximativ 70 de persoane cu autovehicule de transport marfă de mare tonaj și autovehicule destinate transportului de persoane. Transportatorii au protestat împotriva creșterilor abuzive ale polițelor RCA.

Uniunea Naționalã a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) atrage atenția Guvernului, Parlamentului și Președinției României cã transportatorii rutieri s-au sãturat de lipsa de mãsuri a autoritãților fațã de criza din piața RCA, dupã ce tarifele pentru camioane la clasa B0 s-au dublat, ajungând la peste 22.000 de lei pe an.

Astfel, în semn de protest, transportatorii rutieri vor demara o grevã japonezã și vor circula zilnic o orã cu 30 km/h oriunde se aflã în România pânã când primele RCA vor fi reduse la valorile maximale conforme cu datele cuprinse în raportul întocmit anul acesta, pentru perioada 2013 – 2015, de cãtre compania de consultanțã Milliman la cererea ASF. Totodatã, transportatorii rutieri care participã la greva japonezã sunt invitați sã-și punã în parbrizul autovehiculelor o pancartã A4 cu mesajul ”Protest RCA – Merg o oră pe zi cu 30 km/h – Vreau să trăiesc”, mesaj care indicã falimentul în care sunt aruncați transportatorii de cãtre Guvern, Parlament, Președinție, ASF și asigurãtori.

Pe lângã aceastã grevã japonezã, UNTRR împreunã cu celelalte asociații patronale din transporturile rutiere vor organiza în data de 15 septembrie 2016 un mare protest la nivel național, dupã ce situația transportatorilor rutieri a devenit extrem de criticã. Majoritatea operatorilor de transport sunt aduși la faliment, dupã ce tarifele de primã pentru transportul comercial de marfã și persoane s-au majorat cu peste 300% fațã de anul precedent și cu peste 500% fațã de anul 2014. Astfel, o polițã RCA pentru un autotractor – clasa B0 a ajuns în acest moment la prețul de 22.000 lei pe an fațã de 4.000 lei în 2014.

Totodatã, UNTRR atrage atenția asupra dezastrului care existã în firmele de asigurare care nu sunt interesate de reducerea riscurilor, ci vor doar sã punã pe spatele transportatorilor rutieri ineficiența lor având costuri de administrare extrem de mari deduse în special din încasãrile RCA. Practic, piața asigurãrilor a ajuns un ”vest sãlbatic”, unde fiecare firmã de asigurare își stabilește tarifele fãrã a lua în calcul riscurile și sustenabilitatea, iar ASF este în stare doar sã trimitã asigurãtorii în faliment.

Video

Publicitate
obloane din aluminiu modificat

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

Foto: 7 persoane au fost implicate într-un accident rutier pe raza comunei Ilișești

Astăzi în jurul orei 15:20, a avut loc un accident rutier pe raza comunei Ilișești. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.