Atenţie la modul de asigurare a bunurilor şi locuinţelor

La 26.08.2016, ora 11.30, Secția 11 Poliție Rurală Pojorâta a fost sesizată de un bărbat de 45 de ani, din comuna Fundu Moldovei, despre faptul că, persoane necunoscute au sustras din locuința părinților săi, unde locuiește și el, o sumă de bani.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 25.08.2016, profitând de neglijența victimei care a lăsat cheia în ușa de acces și a plecat cu familia de la domiciliu, persoane necunoscute au pătruns în interior și au sustras o sumă de bani.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

 

La 26.08.2016, ora 20.22, Secția 10 Poliție Rurală Păltinoasa a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112” de un bărbat de 45 de ani, din comuna Valea Moldovei, despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din locuință.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în cursul zilei, în intervalul orar 14.00-20.00, profitând de lipsa de la domiciliu a victimei și familiei sale, pe un geam, persoane necunoscute au pătruns în interior și au sustras bani și 2 telefoane, prejudiciul fiind de circa 500 lei.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, autorul furtul a fost identificat ca fiind un minor de 15 ani, localnic.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt, ce va fi soluționat procedural.

 

La data de 27.08.2016, ora 13.53, un bărbat de 43 de ani, din comuna Șcheia, angajat al unei societăți comerciale din județul Iași, cu punct de lucru în municipiul Suceava, a sesizat poliția despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras dintr-o cameră, o geantă cu acte şi bani.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 27.08.2016, în jurul orei 11.43, profitând de neglijența victimei care și-a lăsat bunurile la vedere și de faptul că, acesta a ieșit din anexă în curtea societății pentru a indica unor clienți, unde să descarce niște deșeuri, doi tineri necunoscuţi au pătruns în interior și de pe un scaun, au sustras o geantă cu bani și documente ale societății.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

 

Poliţiştii recomandă dotarea locuinţelor cu sisteme de supraveghere şi alarmare, astfel încât activitatea infracţională să fie descurajată, iar în cazul săvârşirii unor furturi, identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului să fie mult mai rapidă şi mai facilă.
Nu depozitaţi cheia de la uşa de acces în locaţii improprii (sub preş, în articole de îmbrăcăminte postate în exteriorul locuinţei,etc.) şi închideţi uşile şi ferestrele atunci când părăsiţi domiciliul.

 

Publicitate
fereastra-tsr

Publicat de: Ionel Curcan

Alte articole

3 suspecți de fapte de furt au ajuns în arestul IPJ Suceava

Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a organizat, la primele ore ale zilei de 26 martie, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.