Home / Actualitate / Peste 26.500 pachete ţigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord

Peste 26.500 pachete ţigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit, în punctele de trecere a frontierei şi la frontiera „verde”, peste de 26.500 pachete cu ţigări de proveniență ucraineană, care urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din România.

* În dimineața zilei de 15 septembrie a.c., în jurul orei 00.15, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul român Vitalie N., în vârstă de 31 de ani, domiciliat în mun. Suceava, conducând un microbuz marca Mercedes Vito.
În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra microbuzului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită, ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în tavanul şi pereţii laterali ai microbuzului, cantitatea de 1.598 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de aproximativ 2.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 lei.
Totodată, microbuzul marca Mercedes Vito, în valoare de 68.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

FOTO

 

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Sursa foto arhiva

Dosare penale la regimul rutier

În data de 28.11.2020, în jurul orelor 17.00, lucrătorii Secției de Poliție Rurală nr. 10 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.