Poliţişti judiciarişti au desfăşurat o amplă acţiune pentru soluționarea unor cauze penale cu autori necunoscuți. Au fost audiate peste 200 de persoane

,,Nici un infractor nu trebuie să rămână nepedepsit!” – acesta a fost moto-ul sub care peste 150 de poliţişti judiciarişti au desfăşurat timp de două zile o amplă acţiune în vederea identificării autorilor în cauze înregistrate cu autori necunoscuţi. Au fost intensificate activităţile investigative şi de cercetare penală, au fost efectuate cercetări în peste 20 de cauze şi au fost audiate peste 200 de persoane în vederea obţinerii de date de interes operativ şi probării activităţii infracţionale în cauze de furt şi distrugere. Poliţiştii au utilizat toate tehnicile investigative şi mijloacele procesuale reuşind să probeze activitatea infracţională a 10 persoane bănuite de furturi şi distrugeri. Acţiunile poliţiştilor judiciarişti au fost susţinute şi de poliţiştii de ordine publică şi poliţiştii rutieri care au organizat filtre şi activităţi de monitorizare, precum şi de luptătorii din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale care au oferit suportul acţiunilor în teren.

Astfel, în cadrul acţiunii, la data de 30.01.2017, în continuarea cercetărilor efectuate privind furtul comis de autori necunoscuți, la 18.01.a.c., din locuinţa unei bătrâne de 88 de ani din municipiul Suceava, în urma măsurilor întreprinse, autorii au fost identificaţi ca fiind o femeie de 22 ani şi un bărbat de 61 ani, ambii din comuna Şcheia. Din verificări a reieșit că în jurul orei 12.00, în timp ce persoana vătămată era singură în casă, în interior au pătruns 2 persoane necunoscute, bărbat şi femeie. Bărbatul i-a distras atenţia cerându-i o cană cu apă, iar femeia a profitat de neatenţia reclamantei şi i-a sustras din poşetă suma de 450 lei.

În cauză cercetările sunt continuate de polițiștii BIC Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt calificat”, urmând ca după consultarea cu procurorul de caz, în funcţie de probatoriul administrat, să fie luată o măsură procedurală faţă de cei doi.

Iaslovăţ

Tot la 30.01.2017, au fost continuate cercetările privind furtul comis la 26.01.a.c., de un tânăr necunoscut, în dauna unui bărbat de 24 ani din comuna Iaslovăţ, conducător auto la o firmă de curierat, ocazie cu care, în urma activităților specifice desfășurate a fost identificat autorul faptei în persoana unui tânăr de 19 ani, din municipiul Rădăuți, fiind recuperat integral și prejudiciul. Reamintim că la data respectivă, Poliţia Rădăuţi a fost sesizată de bărbatul de 24 ani din comuna Iaslovăţ, conducător auto la o firmă de curierat despre faptul că în jurul orei 17.40, un tânăr care avea de primit un colet, respectiv un telefon mobil, după verificarea telefonului, a fugit fără să achite contravaloarea telefonului în valoare de 2350 lei.

Față de suspect a fost dispusă prin ordonanță efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul infracțiunii de „furt calificat, urmând a se dispune procedural de polițiștii BIC Rădăuți.

Suceava

De asemenea, la data de 30.01.2017, în continuarea cercetărilor efectuate referitor la distrugerea reclamată de un bărbat din municipiul Suceava, la data de 25.01.2017, în jurul orei 02:20, când persoane necunoscute au lovit un autoturism parcat, spărgând luneta şi geamul portierei dreapta spate, precum şi distrugerile provocate la alte trei autoturisme, au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptelor ca fiind un tânăr de 16 ani, localnic, un tânăr de 17 ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc şi un alt tânăr de 17 ani, din comuna Tulgheș, județul Harghita.

Cercetările sunt continuate de polițiștii BIC Suceava, sub aspectul comiterii a 4 infracţiuni de „distrugere”, urmând a se dispune procedural.

Vatra-Dornei

Au fost continuate verificările în cauza privind un furt din data de 25.01.2016, parte vătămată fiind un bărbat de 56 de ani, din municipiul Vatra-Dornei, căruia i-au fost sustrase din locuinţă o combină muzicală și două boxe, valoarea prejudiciului fiind de 1000 de lei. În urma verificărilor s-a stabilit că la 25.01.2016 persoana vătămată împreună cu ceilalți membri ai familiei au fost plecați de la domiciliu în intervalul 10.00-16.00, ocazie cu care nu au asigurat nici ușa de acces în locuință și nici poarta curții. Un bărbat de 41 de ani, localnic, care cunoștea casa persoanei vătămate, a fost observat intrând în imobil. Bărbatul a recunoscut fapta comisă și a restituit persoanei vătămate bunurile sustrase.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „furt calificat”.

Stulpicani

De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției orașului Frasin și Postului de Poliție Stulpicani au continuat cercetările privind furtul comis de persoane necunoscute în noaptea de 26/27.01.2017 dintr-un magazin din localitatea Stulpicani, iar în urma investigațiilor efectuate și a informațiilor obținute, s-a stabilit că autorul faptei este un bărbat de 37 de ani, din comuna Stulpicani, iar valoarea pagubei este de 700 lei.

Dosarul penal privind infracțiunea de „furt calificat” urmează a fi soluționat procedural.

Poliţiştii desfăşoară în permanenţă activităţi specifice pentru identificarea , tragere la răspundere penală şi deferirea către justiţie a persoanelor care comit infracţiuni. Totodată, poliţiştii recomandă tuturor cetăţenilor să manifeste spirit civic şi să îşi asume un rol activ în comunitate, colaborând cu poliţiştii pentru identificarea infractorilor, prin comunicarea de îndată a tuturor datelor pe care le deţin cu privire la anumite fapte antisociale.

 

Publicitate
tibeco-rosu

 

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Autotren cu lemne de 60.000 de euro, confiscat de polițiști la Sucevița

Pe 16 aprilie, în jurul orei 12.15, polițiștii de la Sucevița au oprit, la Voievodeasa, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.