Atenţie la regulile privind scăldatul! Un copil de 12 ani din Gura Humorului şi-a pierdut viaţa înecându-se în râul Moldova

Trupul neînsuflețit al unui copil de 12 ani a fost recuperat, miercuri după-amiază, din râul Moldova, pe raza orașului Gura Humorului.Trupul a fost recuperat din apă după ore întregi de căutări, la o distanță de aproximativ 100 de metri în aval de locul unde a fost văzut ultima oară, respectiv zona podului spre Voroneț. Echipele de salvatori de la Gura Humorului, dar și un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc l-au căutat pe băiat.

Practic, copilul a fost căutat căutat cu trei echipaje de pompieri, cu două bărci pneumatice. La locul respectiv a fost și un echipaj SMURD, și au început resuscitările. Din păcate, în ciuda eforturilor cadrelor medicale, băiatul a decedat. Pentru că orice clipă de neatenţie poate costa o viaţă, readucem la cunoştinţa populaţiei câteva reguli ce trebuie respectate la scăldat, cu scopul de a evita tragedii.

Reguli privind scăldatul:

În primul rând, scăldatul trebuie făcut doar în locuri special amenajate pentru acest lucru.

Este bine să nu vă aventuraţi să vă scăldaţi, dacă nu înotaţi bine ori nu aveţi deprinderile necesare.

Evitaţi înotul solitar, fără să aveţi alte persoane prin apropiere care v-ar putea ajuta în caz de pericol.

De asemenea, evitaţi scăldatul în lacuri, râuri sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, crengi sau trunchiuri de copaci.

Este interzis să înotaţi în stare de ebrietate sau pe timp de noapte.

Nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare şi nu recurgeţi la acte de teribilism, prin plonjarea de pe poduri sau alte elemente de construcţii.

Pentru că tragediile cele mai mari sunt atunci când copiii se îneacă, părinţii trebuie să supravegheze în permanenţă comportamentul micuţilor lângă şi în apă. Să nu-i lase nicio clipă singuri.

Nu în ultimul rând, recomandăm să evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, ştiţi că s-au mai produs incidente.

Foto:

 

 

Publicitate

Publicitate

 

Publicat de: Crihan Elena

Alte articole

Un adăpost de animale a ars în întregime. Focul a fost pus intenționat

Un adăpost de animale a ars în totalitate în noaptea de miercuri spre joi la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.