Home / Actualitate / Salariul minim, majorat cu 100 de lei. Hotărârea pentru majorarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată publicată de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale.

Salariul minim, majorat cu 100 de lei. Hotărârea pentru majorarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată publicată de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale.

Pe site-ul oficial al Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale a fost publicată ieri, 23 octombrie,  în transparenţă publică un  Proiect de Hotărâre pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

Astfel, conform proiectului „Începând cu data de 1 ianuarie 2020, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, prevăzut la art. 164 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se stabileşte în bani, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 2.262 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 167,333 ore pe lună, reprezentând 13,518 lei/oră. (2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), începând cu data de 1 ianuarie 2020, pentru personalul încadrat pe funcţii pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime în muncă de cel puţin un an în domeniul studiilor superioare, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, fără a include sporuri şi alte adaosuri, se majorează de la 2.262 lei la 2.620 lei lunar, pentru un program normal de lucru de 167,333 ore în medie pe lună, reprezentând 15,657 lei/oră”.

În prezent salariul minim brut este de 2.080 de lei, iar persoanele cu studii superioare care au cel puțin un an vechime în muncă în domeniul studiilor au un salariu minim brut de 2.350 lei lunar.

Publicitate

Publicitate

Publicat de: infosuceava

Alte articole

Material lemnos confiscat de polițiști

În perioada 25.06-02.07.2018 poliţişti din cadrul IPJ Suceava sub coordonarea Serviciului Ordine Publică – Biroul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.